×
 

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

ProCivitas har ett tätt samarbete med näringslivet. När du studerar på ProCivitas kommer Ung företagsamhet, Mentorskap och Alumner prägla undervisningen med kloka råd, idéer och samtal inför framtiden.

Ung företagsamhet

På ProCivitas arbetar vi med en tydlig metodik där din individuella utveckling, din kreativitet och ett entreprenöriellt förhållningssätt sätts i centrum. Oavsett om du väljer att gå Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet så har du stora möjligheter att växa och utvecklas i olika utmanande projekt och sammanhang. Under din tid på ProCivitas får du möta och samarbeta med forskare, företag och organisationer. Ibland leder detta till deltagande i tävlingar där du får chansen att utmana dig själv och använda dina kunskaper i spännande sammanhang på både regional, nationell och internationell nivå.

Tre elever i ett klassrum

Mentorskaps­programmet

Genom ProCivitas mentorsprogram erbjuds du en unik möjlighet att få en inblick i arbetslivet. Ditt intresse för bransch och utbildning anpassas till valet av din mentor oavsett vilket program du läser. Mentorn, en representant för en mindre eller större arbetsplats, fungerar under ditt sista år som ditt personliga bollplank och inspirationskälla.

Mentorskapet kan hjälpa dig att se dina egna styrkor, få en tydligare framtidsbild, vidgade perspektiv och ett utökat kontaktnät. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet är strukturerat med tydliga mål och syftar till personlig och professionell utveckling.

Lärare pratar med två elever i ett klassrum

Alumninätverk

På ProCivitas är vi stolta över våra tidigare elever och listan kan göras lång över alumner som i dag är välkända både utomlands och i Sverige. Våra alumners roller i arbetslivet är allt från ekonomer, riksdagsledamöter, idrottsstjärnor, artister och framgångsrika entreprenörer. Som levande exempel på att det går att förverkliga sina drömmar blir de möjliga förebilder för dagens elever.

Låt oss presentera ProCivitas Wall of Fame.

Fyra elever i utomhusmiljö

Öppet hus

Är du nyfiken på ProCivitas är ett öppet hus tillfälle en perfekt chans att lära känna oss. Under ett öppet hus får du se våra fina lokaler, prata med elever och lärare och känna av stämningen på skolan.