×
 

Hoppa till innehållet

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

ProCivitas har ett tätt samarbete med näringslivet. När du studerar på ProCivitas kommer Ung företagsamhet, Mentorskap och Alumner prägla undervisningen med kloka råd, idéer och samtal inför framtiden.

Ung företagsamhet

Ung Företagsamhet är en processutbildning i att starta och driva ett eget företag under ett skolår. I centrum står elevens individuella utveckling. Det innebär att man utvecklar kreativitet och drivkraft, lär sig att ta ansvar och arbeta i grupp, tränar sin kommunikativa förmåga, förverkligar en affärsidé och ställer ut på mässor och kanske även tävlar mot andra företag regionalt och nationellt.

ProCivitas har som skola en stark position på den entreprenöriella kartan. Sedan våren 2005 har ProCivitas elever tagit hem mer än 100 stycken guldmedaljer och drygt 70% av priserna som delas ut under de regionala tävlingar som anordnas av Ung Företagsamhet. Listan på vinnande ProCivitasföretag genom åren kan göras lång men det viktigaste är varje elevs personliga utveckling som blir resultatet när nyvunna kunskaper omsätts i praktiken.

Tre elever i ett klassrum

Mentorskapsprogrammet

Under ditt sista läsår på ProCivitas har du chansen att delta i skolans Mentorsprogram. Programmet ger dig möjlighet till en unik inblick i arbetslivet och du paras ihop med en mentor från näringslivet som följer dig genom årskurs 3. Du och din mentor varvar träffar på egen hand med gemensamma träffar tillsammans med samtliga deltagare i programmet.

ProCivitas Karlbergs första Mentorsprogram går av stapeln under läsåret 21/22. I programmet deltar mentorer från en mängd olika branscher och företag. Bland annat finns deltagare från Karolinska Institutet, ABB, Atlas Copco, SVT, Nordea och Maskrosbarn.

Poängen med Mentorsprogrammet är också att visa på bredden av yrken och möjligheter som finns efter studenten, därför är det även viktigt att belysa bredden av arbetstitlar som deltar i programmet. Civilingenjörer i teknisk fysik och industriell ekonomi, läkare, redaktörer, investeringsrådgivare och personer som driver egna företag är några exempel.

Under träffarna på Mentorsprogrammet är det också av vikt att fokus får skifta mellan yrkesliv och privatliv. Mentorerna på programmet har erfarenheter utöver deras yrken. Att resa, att flytta, att byta stad, att bo utomlands, allt är exempel på delar av livet som en student kan ha frågor kring. Där ger Mentorsprogrammet även chansen för våra elever att få kontakt med en oberoende vuxen att ställa personliga frågor till.

Elev och lärare diskuterar i ett klassrum

Alumninätverk

På ProCivitas är vi stolta över våra tidigare elever och listan kan göras lång över alumner som i dag är välkända både utomlands och i Sverige. Våra alumners roller i arbetslivet är allt från ekonomer, riksdagsledamöter, idrottsstjärnor, artister och framgångsrika entreprenörer. Som levande exempel på att det går att förverkliga sina drömmar blir de möjliga förebilder för dagens elever.

Låt oss presentera ProCivitas Wall of Fame.

Tre elever sitter runt ett bord och pratar

Öppet hus

Är du nyfiken på ProCivitas är ett öppet hus tillfälle en perfekt chans att lära känna oss. Under ett öppet hus får du se våra fina lokaler, prata med elever och lärare och känna av stämningen på skolan.