×
 

Hoppa till innehållet

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

ProCivitas har ett tätt samarbete med näringslivet. När du studerar på ProCivitas kommer Ung företagsamhet, Mentorskap och Alumner prägla undervisningen med kloka råd, idéer och samtal inför framtiden.

Ung företagsamhet

På ProCivitas arbetar vi med en tydlig metodik där din individuella utveckling och kreativitet sätts i centrum. Vi använder bland annat Ung Företagsamhets väl beprövade koncept för hur man startar och driver ett eget företag under ett skolår.

Genom detta projekt lär du dig ta ansvar, tränar din kommunikativa förmåga och utvecklar din drivkraft. Du driver ett riktigt företag baserat på en egen affärsidé, träffar kunder, köper in från leverantörer och ställer ut på mässor. Du har också möjlighet att tävla mot andra UF-företag i Skåne och Sverige.

Elever sitter i en trappa

Mentorskaps­programmet

Genom ProCivitas mentorsprogram erbjuds du en unik möjlighet att få en inblick i arbetslivet. Ditt intresse för bransch och utbildning anpassas till valet av din mentor oavsett vilket program du läser. Mentorn, en representant för en mindre eller större arbetsplats, fungerar under ditt sista år som ditt personliga bollplank och inspirationskälla.

Mentorskapet kan hjälpa dig att se dina egna styrkor, få en tydligare framtidsbild, vidgade perspektiv och ett utökat kontaktnät. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet är strukturerat med tydliga mål och syftar till personlig och professionell utveckling.

Elever står i en ring runt en lärare och lyssnar

Alumninätverk

På ProCivitas är vi stolta över våra tidigare elever och listan kan göras lång över alumner som i dag är välkända både utomlands och i Sverige. Våra alumners roller i arbetslivet är allt från ekonomer, riksdagsledamöter, idrottsstjärnor, artister och framgångsrika entreprenörer. Som levande exempel på att det går att förverkliga sina drömmar blir de möjliga förebilder för dagens elever.

Låt oss presentera ProCivitas Wall of Fame.

Alumner går på en gräsmatta utanför skolan

Öppet hus

Är du nyfiken på ProCivitas är ett öppet hus tillfälle en perfekt chans att lära känna oss. Under ett öppet hus får du se våra fina lokaler, prata med elever och lärare och känna av stämningen på skolan.