×
 

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

ProCivitas har ett tätt samarbete med näringslivet. När du studerar på ProCivitas kommer Ung företagsamhet, Mentorskap och Alumner prägla undervisningen med kloka råd, idéer och samtal inför framtiden.

Ung företagsamhet

Hos oss får du utveckla din kreativitet och drivkraft genom att att driva företag under din gymnasietid. Vi har en stark position på den entreprenöriella kartan och genom åren har ProCivitas-elever tagit hem över 100 guldmedaljer under de regionala tävlingar som anordnas av Ung Företagsamhet. På ProCivitas läser alla elever, oavsett program, kursen Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung Företagsamhets väl beprövade koncept, att starta och driva ett eget företag under ett skolår. Det innebär att du lär dig ta ansvar, tränar din kommunikativa förmåga, förverkligar en affärsidé och ställer ut på mässor där du tävlar mot andra företag. Vinnarna utses av jurygrupper från näringslivet.

ProCivitas är Sveriges mest framgångsrika UF-skola, med fler SM-guld, EM-silver och fler finalplatser än samtliga övriga gymnasieskolor i Sverige tillsammans. ProCivitas elever deltar också framgångsrikt i Venture Cup, E-Max och andra nationella arrangemang. Listan över vinnande företag genom åren kan göras lång, men det viktigaste är varje elevs personliga utveckling som blir resultatet när nyvunna kunskaper omsätts i praktiken.

Elever sitter och jobbar med sina datorer

Mentorskapsprogrammet

Genom ProCivitas mentorsprogram erbjuds du en unik möjlighet att få en inblick i arbetslivet. Ditt intresse för bransch och utbildning anpassas till valet av din mentor oavsett vilket program du läser. Mentorn, en representant för en mindre eller större arbetsplats, fungerar under ditt sista år som ditt personliga bollplank och inspirationskälla.

Mentorskapet kan hjälpa dig att se dina egna styrkor, få en tydligare framtidsbild, vidgade perspektiv och ett utökat kontaktnät. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet är strukturerat med tydliga mål och syftar till personlig och professionell utveckling.

Lärare sitter på huk mellan två elever i ett klassrum

Alumninätverk

På ProCivitas är vi stolta över våra tidigare elever och listan kan göras lång över alumner som i dag är välkända både utomlands och i Sverige. Våra alumners roller i arbetslivet är allt från ekonomer, riksdagsledamöter, idrottsstjärnor, artister och framgångsrika entreprenörer. Som levande exempel på att det går att förverkliga sina drömmar blir de möjliga förebilder för dagens elever.

Låt oss presentera ProCivitas Wall of Fame.

Ett gäng alumner är ute på en promenad i stadsmiljö

Öppet hus

Är du nyfiken på ProCivitas är ett öppet hus tillfälle en perfekt chans att lära känna oss. Under ett öppet hus får du se våra fina lokaler, prata med elever och lärare och känna av stämningen på skolan.