×
 

Hoppa till innehållet

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola

Få svar på det du undrar

Vi förstår att det är mycket du undrar innan du beslutar dig för vilket gymnasium du ska välja. Här kan du se vad andra elever haft för frågor inför deras gymnasieval.

  • Vi erbjuder LIU – Lokal idrottsutbildning för dig som är målinriktad och vill träna på skoltid! På ekonomi- och samhällsvetenskapsprogrammet kan du träna fotboll eller pingis. På naturvetenskapsprogrammet kan du även välja basket, ridsport, golf, eller klättring. Antagningen till LIU baseras endast på programvalet. Du måste dock anmäla ditt intresse för LIU via webbansökan 

  • På ProCivitas Växjö kan du kombinera studier med elitsatsning på fotboll, tennis, eller golf. Vi rekommenderar att du söker i kombination med ekonomi- eller sammhällsprogrammet. Ansökan sker i två delar. Den ena är ansökan till gymnasieprogrammet, som du söker som vanligt. Den andra är ansökan till idrottsförbundet för din sport, och den processen kan se lite olika ut. Du hittar mer information här.

  • Skickas till: sjukanmalan-vaxjo@procivitas.se innan kl. 08.30.

  • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoäng är medelvärdet av meritpoängen de 30 har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

  • För att vara behörig till gymnasiet måste du ha godkänt i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matte. Om du vill läsa ett högskoleförberedande program måste du ha godkänt i ytterligare 9 ämnen, alltså totalt 12 ämnen. För ekonomiprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet ska 4 av de 9 övriga godkända ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religionskunskap. För naturvetenskapsprogrammet ska 3 av de 9 övriga godkända ämnena vara biologi, fysik och kemi.

  • Ekonomiprogrammet har inriktningarna ekonomi och juridik. Samhällsvetenskapsprogrammet har inriktningarna beteendevetenskap och samhällsvetenskap. Naturvetenskapsprogrammet har inriktningar naturvetenskap och naturvetenskap & samhälle.

  • ProCivitas privata gymnasium i Växjö arbetar med modern pedagogik, varje elev har en egen mentor och samarbete med näringslivet är genomgående i undervisningen. Skolan skapar en nära kontakt med olika företag och entreprenörer för att du ska vara förberedd för livet efter studierna. Som elev på ProCivitas kommer du även att stimuleras av studieresor, studiebesök och gästföreläsare. Vi arbetar ständigt med kvalitén på skolan och är alltid öppna för förbättring och har viljan att utvecklas. Elevernas synpunkter är därmed väldigt viktiga så ProCivitas utvärderar regelbundet elevernas synpunkter kring kurslitteratur, utbud, aktiviteter, lokaler, maten, m.m.

  • Det går ca 420 elever på skolan.

  • Vi finns på Vallgatan 12E nära centralstationen.

  • Det brukar vara rektor och/eller studievägledaren på skolan som har hand om byte av gymnasium. Kontaktuppgifter till ProCivitas Växjö finns här. 

  • Ja, det finns ett bibliotek på skolan.

  • Ja, vi har en mycket aktiv elevkår som för dialog med skolan om hur skola och utbildning kan förbättras. De arbetar även aktiv med olika event för att stärka samvaron mellan eleverna.

  • Särskilt stöd är en lagstadgad rättighet som vi självklart tillser att tillhandahålla efter utförd utredning. Vi arbetar med extra anpassningar för enskilda individer och på gruppnivå. Vi har samtliga EHT-kompetenser på samtliga enheter.

  • Vi arbetar strukturerat med extra studiestöd i så kallade studiestugor som spänner över alla ämnen. Vi har särskild studiestuga för matematik samt studiestuga för naturvetenskapliga ämnen.

  • Vi erbjuder spanska 1-5, franska 3-4 och tyska 3-4 som moderna språk.

  • Vi bedriver vår idrottsundervisning i Strandbjörkshallen, som ligger 100 meter från skolan.

  • Lektionerna på skolan är alltid lärarledda och präglas av studiero. En vanlig dag kan börja klockan 08.30 och kan sluta klockan 16. Sen är inte alla dagar lika långa. Ibland börjar man tidigare och slutar tidigare och ibland börjar man senare och slutar lite senare.

  • Det brukar vara kommunen som avgör om man har rätt till busskort eller inte. Regeln är att du ska bo minst 6 KM från skolan för att ha rätt till busskort.

  • Vi har egen matsal med fyra kockar som lagar all mat från grunden. Varje dag serveras olika lunchalternativ inklusive en vegetarisk rätt som alla är välkomna att ta del av. Vi har också en fräsch salladsbuffé med 7-8 olika sorters sallader, kolsyrat vatten, mjölk samt knäckebröd och smör. Självfallet erbjuder vi alltid alternativ till er som önskar diverse specialkost. Skolan serverar även fri Frukost för alla som vill, varje dag klockan 07.00 – 09.00. Vi dukar fram bröd, pålägg, kaffe, te och frukt som ni är välkomna att ta del av i skolrestaurangen när ni har några minuter över på morgonen.

  • Ja, du får låna en dator under din studietid hos oss.

Hittar du inte svaret på din fråga?

Här hittar du kontaktuppgifter till personalen på skolan.