×
 

Hoppa till innehållet

UNG FÖRETAGSAMHET PÅ PROCIVITAS MALMÖ

På ProCivitas arbetar vi med en tydlig metodik där din individuella utveckling, din kreativitet och ett entreprenöriellt förhållningssätt sätts i centrum.

Om UF-företag

Ung företagsamhet är en processutbildning i att starta och driva ett eget företag under ett skolår. I centrum står elevens individuella utveckling. Det innebär att man utvecklar kreativitet och drivkraft, lär sig att ta ansvar och att arbeta i grupp, tränar sin kommunikativa förmåga, förverkligar en affärsidé och ställer ut på mässor och kanske även tävlar mot andra företag både regionalt och nationellt.

ProCivitas är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika UF-skola med fler medaljer och finalplatser än samtliga övriga gymnasieskolor i Sydsverige tillsammans. Nationella entreprenörstävlingar som Venture Cup och Emax är andra arenor där ProCivitas elever framgångsrikt deltar.

Listan på vinnande företag genom åren kan göras lång men det viktigaste är varje elevs personliga utveckling som blir resultatet när nyvunna kunskaper omsätts i praktiken.

Elever står och pratar i skolans gemensamma lokaler

HUR ÄR DET ATT DRIVA UF-FÖRETAG?

RAWSTRAW UF-FÖRETAGET SOM BLEV ETT FRAMGÅNGSRIKT AB!

Elise Lindow och Josephine Daly Tempelaar tog examen från ProCivitas Malmö 2019. I dag driver de det framgångsrika företaget Rawstraw som de startade som ett UF företag. För ett tag sedan pitchade Elise & Josephine i New York inför amerikanska investerare, de hittade inte helt rätt match där men tar med sig många kontakter, ny energi och spännande framtidsplaner inför 2023.

Berätta om hur företaget startade!
Idén bakom Rawstraw formades 2018, vi gick vårt tredje år på gymnasiet och skulle starta ett UF företag. Vi har båda jobbat extra inom bar och restaurang verksamhet och hade själva sett hur mycket engångsartiklar av plast, som används och förbrukas dagligen – inte minst sugrör. Det var så vi kom på idén, vi skulle göra miljövänliga engångssugrör som inte hade samma dåliga egenskaper som papperssugrör.

Har ni några tips till andra elever som vill satsa på sitt UF-företag?
Våga, våga, våga! UF är en fantastisk möjlighet att få testa driva företag på ett sätt som är väldigt verklighetsförankrat. Steget mellan UF och AB (eller någon annan företagsform) kan därför kännas längre än vad det verkligen är.

Personporträtt, grundarna av Rawstraw

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

  • Mentorsprogrammet

    ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

    Lärare och elever i ett klassrum
  • Alumninätverk

    Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

    Elever i gemensam skolmiljö

Ta reda på mer

Vill du veta mer om ProCivitas?