×
 

Hoppa till innehållet

ProCivitas Gymnasium i Malmö

Som ProCivitas-elev i Malmö kan du förvänta dig en skolgång utöver det vanliga. Vi vill att du, utöver att få gedigna teoretiska kunskaper, ska förbättra din sociala och kommunikativa kompetens samt utveckla din egen drivkraft. Utbildningen syftar till att koppla samman teori och verklighet vilket ger dig en säker plattform inför framtiden. För att ytterligare förstärka kopplingen bjuder vi regelbundet in externa föreläsare från skilda kompetensområden.

ProCivitas Malmö

Som elev på ProCivitas Malmö kan du förvänta dig en skolgång utöver det vanliga. Vi vill att du, utöver att få gedigna teoretiska kunskaper, ska förbättra din sociala och kommunikativa kompetens samt utveckla din egen drivkraft. Utbildningen syftar till att koppla samman teori och verklighet, vilket ger dig en säker plattform inför framtiden. För att ytterligare förstärka kopplingen bjuder vi regelbundet in externa föreläsare från olika kompetensområden. ProCivitas Malmö är också en certifierad FN-skola och ingår i ett nätverk av 36 FN-skolor runt om i Sverige som arbetar för att öka kunskapen och engagemanget för globala frågor i skolan.
Att vara FN-skola handlar mycket om att inspirera till elevengagemang för en bättre värld och att stötta eleverna i det engagemanget. Lärarna ges verktyg för att lyfta globala frågor inom ramen för den ordinarie undervisningen.

För att nå goda studieresultat är det viktigt att du trivs, mår bra och känner dig trygg. Stämningen på skolan präglas av att alla som arbetar eller studerar här behandlar varandra med respekt. Som elev hos oss kommer du att ses som en vuxen människa – med både den frihet och de krav det innebär. Vi har en harmonisk studiemiljö som inspirerar och ger studiero. ProCivitas i Malmö är centralt belägen och har en matsal där du som elev blir serverad lunch. Vår mat är vi extra stolta över och är något som vi blivit berömda för i Malmö. Som elev på skolan kan du förvänta dig stadens mest varierade och proffsiga skolmatskultur. De framgångar som vårt koncept givit gör att vi idag är på god väg mot vårt mål att vara Sveriges bästa
gymnasieskola.

Elever umgås utomhus

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

 • Alumninätverk

  Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

  Elever i gemensam skolmiljö
 • Ung företagsamhet

  På ProCivitas kan du läsa kursen Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung företagsamhets väl beprövade koncept.

  Elever står och pratar i skolans gemensamma lokaler
 • Mentorsprogrammet

  ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

  Lärare och elever i ett klassrum

Rektor har ordet

Nyckeln till framgång är bra utbildning. Vi ger våra elever förutsättningar att lyckas och har som mål att vara Sveriges bästa gymnasieskola. För att leva upp till målet är det självklart för oss att du som elev ska få den bästa undervisningen och utvecklas till att möta framtiden med självförtroende. Våra lärare brinner för uppdraget och genom sitt engagemang vägleder de dig till de bästa resultaten.

För att nå upp till målet att vara Sveriges bästa gymnasieskola genomför vi ständigt utvärdering där våra elever får tycka till om ProCivitas. Det är viktigt att utbildningen anpassas till samhällets krav och att eleverna blir väl förberedda för vidare studier. Vi är stolta över att många av våra tidigare elever nu studerar på toppuniversitet som Yale och Handelshögskolan i Stockholm.

Entreprenörskap och samarbetet med näringslivet är viktiga inslag och vårt mentorsprogram ger våra elever en unik möjlighet till en egen mentor från näringslivet. Gymnasietiden handlar inte bara om studier. Det är även viktigt att du har roligt och utvecklas som person. Vår aktiva elevkår bidrar till att skapa god stämning och aktiviteter för gemenskap.

Varmt välkommen till tre fantastiska år på
ProCivitas!

Ann Linderoth, rektor

Personporträtt

Elevkåren

En bra skola är så mycket mer än det som sker under lektionerna. På ProCivitas vill vi ge möjlighet till såväl nytta som nöje under skoltiden. Förutom att skolan under året står som värd för flera aktiviteter, temadagar, studiebesök med mera, skapar vi förutsättningar för elevernas eget driv och engagemang.

Våra aktiva elevkårer organiserar trivselarrangemang och temadagar, och du kan till och med starta egna föreningar. Gör din studietid rolig och meningsfull – gå med i fotbollslaget, schackklubben eller vetenskapsföreningen. Följ oss på sociala medier för att se våra spännande evenemang och aktiviteter bortom det vanliga skolarbetet.

Gruppbild på elever i skolmiljö

Program

ProCivitas skolor erbjuder tre teoretiska högskoleförberedande gymnasieprogram. Läs mer om programmen och inriktningarna här.