×
 

Hoppa till innehållet

ProCivitas Helsingborg

För att möta framtidens krav är det, förutom att få en kvalitativ utbildning, viktigt att behärska en rad olika förmågor och färdigheter. Hos oss kommer du att ställas inför situationer där du får utmana dig själv. Detta kan inledningsvis verka lite skrämmande och svårt, men vi garanterar att när du avslutat din utbildning hos oss har du utvecklat din förmåga att kommunicera, din drivkraft samt din kreativitet och ledarskapsförmåga.

Elever umgås utanför skolan

ProCivitas Helsingborg - ett gymnasium med höga ambitioner

På ProCivitas Helsingborg samverkar vi med det lokala näringslivet på flera olika sätt – bl.a. erbjuder vi dig en mentor som fungerar som ditt personliga bollplank. Som komplement till undervisningen bjuder vi in spännande föreläsare som delar med sig av sina erfarenheter inom t.ex. ledarskap, design, forskning och hållbar utveckling.

Entreprenörskap, företagande och näringsliv utgör en central del av vår skola. Vi gör stora satsningar på våra elevers utbildning och erfarenheter inom dessa områden. Kika in på vår digitala marknadsplats, ProCivitas Market för att möta våra UF-företag och deras produkter.

Elever och lärare pratar i ett klassrum

Samverkan med det lokala näringslivet

 • Alumninätverk

  Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

  Fyra elever i utomhusmiljö
 • Ung företagsamhet

  På ProCivitas läser alla elever Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung företagsamhets väl beprövade koncept.

  Flera elever sitter och pratar i ett klassrum
 • Mentorsprogrammet

  ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

  Lärare pratar med två elever i ett klassrum

Följ oss på sociala medier

Kolla in vår Instagram för att se vad som händer på vår skola!

Nyheter

Här kan du läsa om det senaste som händer på vår skola

Se alla nyheter