×
 

Hoppa till innehållet

UNG FÖRETAGSAMHET PÅ PROCIVITAS HELSINGBORG

På ProCivitas arbetar vi med en tydlig metodik där din individuella utveckling, din kreativitet och ett entreprenöriellt förhållningssätt sätts i centrum.

Om UF-företag

Oavsett om du väljer att gå Ekonomiprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet så har du stora möjligheter att växa och utvecklas i olika utmanande projekt och sammanhang. Under din tid på ProCivitas får du möta och samarbeta med forskare, företag och organisationer. Ibland leder detta till deltagande i tävlingar där du får chansen att utmana dig själv och använda dina kunskaper i spännande sammanhang på både regional, nationell och internationell nivå.

Flera elever sitter och pratar i ett klassrum

HUR ÄR DET ATT DRIVA UF-FÖRETAG?

RAWSTRAW UF-FÖRETAGET SOM BLEV ETT FRAMGÅNGSRIKT AB!

Elise Lindow och Josephine Daly Tempelaar tog examen från ProCivitas Malmö 2019. I dag driver de det framgångsrika företaget Rawstraw som de startade som ett UF företag. För ett tag sedan pitchade Elise & Josephine i New York inför amerikanska investerare, de hittade inte helt rätt match där men tar med sig många kontakter, ny energi och spännande framtidsplaner inför 2023.

Berätta om hur företaget startade!
Idén bakom Rawstraw formades 2018, vi gick vårt tredje år på gymnasiet och skulle starta ett UF företag. Vi har båda jobbat extra inom bar och restaurang verksamhet och hade själva sett hur mycket engångsartiklar av plast, som används och förbrukas dagligen – inte minst sugrör. Det var så vi kom på idén, vi skulle göra miljövänliga engångssugrör som inte hade samma dåliga egenskaper som papperssugrör.

Har ni några tips till andra elever som vill satsa på sitt UF-företag?
Våga, våga, våga! UF är en fantastisk möjlighet att få testa driva företag på ett sätt som är väldigt verklighetsförankrat. Steget mellan UF och AB (eller någon annan företagsform) kan därför kännas längre än vad det verkligen är.

Porträttbild på grundarna av Rawstraw

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

  • Mentorsprogrammet

    ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

    Lärare pratar med två elever i ett klassrum
  • Alumninätverk

    Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

    Fyra elever i utomhusmiljö

Ta reda på mer

Vill du veta mer om ProCivitas?