×
 

Hoppa till innehållet

ProCivitas Gymnasium i Helsingborg

För att möta framtidens krav är det, förutom att få en kvalitativ utbildning, viktigt att behärska en rad olika förmågor och färdigheter. På ProCivitas Gymnasium Helsingborg kommer du att ställas inför situationer där du får utmana dig själv. Vi garanterar att när du avslutat din utbildning, har du utvecklat din förmåga att kommunicera, din drivkraft samt kreativitet och ledarskapsförmåga.

ProCivitas Gymnasium Helsingborg

På ProCivitas samverkar vi med det lokala näringslivet på flera olika sätt. Bland annat erbjuder vi dig en mentor som fungerar som ditt personliga bollplank. Som komplement till undervisningen bjuder vi in spännande föreläsare som delar med sig av sina erfarenheter inom t.ex. ledarskap, design, forskning och hållbar utveckling.

Lärarna på ProCivitas har erfarenheter från näringslivet såväl som en bred och gedigen erfarenhet inom skolans värld. Vår ambition är att våra lärare ska vara regionens bästa och mest engagerade lärare i respektive ämne. Många har tidigare undervisat på såväl universitet som i näringslivet eller arbetat direkt inom de ämnen som de nu undervisar i.

På ProCivitas Helsingborg går alla typer av elever – en del med ett medvetet mål för sin utbildning, andra går här för att de vill ha en bra bred utbildning som gör att de har stora möjligheter att välja vad de vill syssla med i framtiden.

Elever sitter utanför skolan

ProCivitas andan

Det som är mest utmärkande för de elever som dras till ProCivitas är en vilja att göra någonting bra av sin gymnasietid och att de vill tillbringa den i en miljö där kvalitet är ett nyckelord. Läs om de elever som tagit studenten hos ProCivitas här.

ProCivitas Helsingborg har även en alumniförening för dem som tagit studenten på skolan. Detta har redan blivit ett nätverk med olika föreningar på till exempel Handelshögskolan i Stockholm och Lunds universitet. Målsättningen med föreningen är att den skall vara ett nätverk för nytta och nöje under såväl vidare studier som i ett kommande yrkesliv.

Elever och lärare pratar i ett klassrum

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

 • Alumninätverk

  Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

  Fyra elever i utomhusmiljö
 • Ung företagsamhet

  På ProCivitas läser alla elever Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung företagsamhets väl beprövade koncept.

  Flera elever sitter och pratar i ett klassrum
 • Mentorsprogrammet

  ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

  Lärare pratar med två elever i ett klassrum

Rektor har ordet

ProCivitas ambition är att ge dig den bästa gymnasieutbildningen du kan få i Sverige. Denna vision delas av både elever och personal och tillsammans har vi en högt ställd målsättning som delas av både elever och personal, tillsammans har vi skapat en skola som genererat stora framgångar under åren. För oss är det viktigt att ProCivitas är Din skola, där Du trivs och utvecklas under Dina tre år. Tillsammans skapar vi en skolan där allas insatser är lika viktiga.

Det är också glädjande att se resultaten som eleverna når i sina eftergymnasiala studier. ProCivitas har under de senaste åren bidragit att fylla välkända universitet som Princeton, Harvard, Oxford, Cass, KTH, Chalmers, Handels, Stanford, CBS, Lund, Uppsala och många fler. Ett starkt kvitto på att vår utbildning håller hög kvalitet i alla led!

De senaste åren har vi till vår stora glädje kunnat erbjuda fler elever plats på skolan. Vi har länge haft en ambition att öppna upp Ekonomi – juridik och detta har nu blivit verklighet, vilket har blivit ett roligt och givande tillskott till skolans verksamhet. Under hösten 2021 fick vi möjlighet att bygga ut vår matsal och vårt kök där våra egna kockar nu har ännu bättre möjligheter att servera elever och personal lunch varje dag.

Varmt välkommen till ProCivitas – en skola med ambitionen att ge dig Sveriges bästa utbildning.

Porträttbild, rektor Katarina Heide

Elevkåren

En bra skola är så mycket mer än det som sker under lektionerna. På ProCivitas vill vi ge möjlighet till såväl nytta som nöje under skoltiden. Förutom att skolan under året står som värd för flera aktiviteter, temadagar, studiebesök med mera, skapar vi förutsättningar för elevernas eget driv och engagemang.

Våra aktiva elevkårer organiserar trivselarrangemang och temadagar, och du kan till och med starta egna föreningar. Gör din studietid rolig och meningsfull – gå med i fotbollslaget, schackklubben eller vetenskapsföreningen. Följ oss på sociala medier för att se våra spännande evenemang och aktiviteter bortom det vanliga skolarbetet.

Elever sitter runt ett bord och jobbar

Program

ProCivitas skolor erbjuder tre teoretiska högskoleförberedande gymnasieprogram. Läs mer om programmen och inriktningarna här.