×
 

Hoppa till innehållet

ProCivitas Uppsala

ProCivitas betyder “För samhället, staden och gemenskapen”. Det genomsyrar vår skola! Vi har högt ställda krav på oss själva och vi har lika höga förväntningar och förhoppningar på dig som elev och vad vi kan åstadkomma tillsammans. Våra lärare är utmärkt skickliga på att möta, utveckla och utmana dig i ditt målmedvetna lärande. Tillsammans drömmer vi stort, jobbar hårt och trivs i en varm gemenskap. Du är så välkommen till oss!

Elever sitter i en trappa på skolan

ProCivitas Uppsala - ett gymnasium med höga ambitioner

Hösten 2020 slog vi upp portarna för ProCivitas Privata Gymnasium Uppsala! Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap. Som ProCivitas-elev kan du förvänta dig en skolgång utöver det vanliga. Vi vill att du, utöver att få gedigna teoretiska kunskaper, ska förbättra din sociala och kommunikativa kompetens samt utveckla din egen drivkraft.

Genom att regelbundet bjuda in gästföreläsare från skilda kompetensområden kopplar vi samman teori och verklighet. Kopplingen till arbetslivet förstärks ytterligare genom att alla elever erbjuds att delta i ProCivitas Mentorsprogram under årskurs 3. Det ger dig som elev på ProCivitas en säker plattform inför framtiden.

Elever i ett klassrum

Samverkan med det lokala näringslivet

 • Alumninätverk

  Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

  Ett gäng alumner är ute på en promenad i stadsmiljö
 • Ung företagsamhet

  På ProCivitas läser alla elever Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung företagsamhets väl beprövade koncept.

  Tre elever sitter runt ett bord med sina datorer
 • Mentorsprogrammet

  ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

  Elev och lärare diskuterar i ett klassrum

Följ oss på sociala medier

Kolla in vår Instagram för att se vad som händer på vår skola!

Nyheter

Här kan du läsa om det senaste som händer på vår skola

Se alla nyheter