Personporträtt

ASTRID OM SAM/BETEENDE

Hej Astrid!

Du läser tredje året på Samhällsvetenskapsprogrammet. Vad fick dig att välja ProCivitas Karlberg?


När jag valde gymnasium skulle jag egentligen gå i Uppsala där jag bor, men jag kollade också i Stockholm och hittade ProCivitas Karlberg som skulle öppna samma år som jag skulle börja. Efter att ha gått på många Öppet hus fastnade jag mer och mer för skolans upplägg och framförallt för mentorsprogrammet som erbjuds. Jag var även iväg i USA på utbytesår och när jag kom tillbaka saknade jag de fantastiska lärare jag hade, så jag var bara tvungen att komma tillbaka.

Hur har dina snart tre avklarade år på skolan varit? Några minnen du minns extra tydligt?


Jag vill säga den gemenskapen min klass fick efter att ha varit i Spanien och hur kul vi hade den veckan vi var där.

Du läste Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende. Vad intresserar dig med Samhällsvetenskapsprogrammet?


Jag tycker det är extremt intressant med psykologi och hur människor beter sig och att förstå varför vissa människor funkar och gör på olika sätt.

Vilken kurs har hittills varit mest intressant i gymnasiet tycker du?


Jag tycker alla kurser har varit intressanta men de som ger mest är kurser som samhällskunskap och psykologi.

Berätta om ditt UF-företag!


Jag är VD för ett UF- företag som heter CrazyFun UF där vi har tagit fram ett sällskapsspel för att fördjupa relationer mellan vänner. Det är ett kortspel med flera olika kategorier med frågor som du aldrig har frågat dina vänner.

Du är med i elevkåren på skolan. Vad gör en elevkår? Vilken är din roll?


Jag är vice ordförande vilket betyder jag är ordförandes högra hand. En elevkår är en ideell förening som fokuserar framförallt på att skolgången ska bli lite extra kul. Vi gör allt från event till tävlingar samt hjälper till att fixa för att treorna ska få en så bra student som möjligt.

Alla elever i årskurs 3 var nyligen på resa till Spanien. Berätta om resan!


Resan va mycket intressant. Vi var på en Spansk skola och fick uppleva hur det är att gå i skolan där. Vi fick se och uppleva den spanska kulturen och gick många rundvandringar i staden vi var i. Det byggde också en gemenskap i min klass av att behöva vara med varandra så mycket. För mig va resan fantastisk.

Du deltar i Mentorsprogrammet på skolan. Vad är det och vem har du som mentor?


Mentorsprogrammet är en möjlighet som skolan erbjuder till elverna där man får en mentor i exempelvis inom det yrke man är intresserad av  eller ämne. Min mentor heter Anneli och jobbar inom HR vilket jag är intresserad av.

Vad ser du fram emot under sista månaderna på skolan?


Jag ser fram emot att vara med på UF-mässan men även att skriva klart gymnasiearbetet och sen vara med i tävlingen bland ProCivitas skolorna. Såklart också alla roliga händelser som händer med studenten så som mösspåtagningen.

Vad siktar du på att göra efter dina studier på ProCivitas Karlberg?


Efter jag har tagit studenten ska jag åka tillbaka till USA på sommaren samt resa lite. Direkt efter sommaren vill jag plugga vidare på Uppsala Universitet på programmet med inriktning mot personal- och arbetslivsfrågor.

Fler nyheter

Se alla nyheter