Personporträtt

TILDE HOLM – MANAGEMENTKONSULT

Tilde Holm är en av ProCivitas alumner, hon tog examen från ProCivitas Helsingborg 2017. Idag arbetar idag hon som managementkonsult i London. I intervjun berättar hon om hur ProCivitas har hjälpt henne att uppnå sina mål, genom bland annat ett starkt alumninätverk.

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval!


-Jag jobbar som managementkonsult vid Boston Consulting Group i London. Som konsult arbetar jag med att lösa företags problem – det kan vara allt från att hjälpa ett företag med deras strategi för internationell expansion. Men även att hjälpa staten med det nationella testningsprogrammet under Covid-19, eller hjälpa banker ställa om för att möta klimatkrisen. Vi jobbar oftast direkt med ledare på några av världens största företag, vilket betyder att vi har möjlighet att påverka i några av de viktigaste frågorna vi står inför idag. Jag har alltid velat jobba med något där jag kan göra skillnad, det är det som alltid väglett mig både i val av studier och yrke. Dessutom får jag jobba med flera olika typer av projekt, något jag verkligen uppskattar då det alltid finns nya saker att lära sig och nya områden att utforska.

Hur har dina studier/din NIU utbildning vid ProCivitas påverkat dig i ditt val av yrke?


-På ProCivitas blev vi alltid uppmuntrade att gå ett steg längre. Det fanns inga drömmar som var för stora, bara fantasin satte gränser och där var alltid stöd för att göra en idé till verklighet. Jag visste tidigt att jag ville studera utomlands, och på ProCivitas fanns det både stort stöd inom lärarkåren att  söka universitet utomlands, och dessutom kontakt med flera alumni som gått på några av mina drömskolor. Dessutom uppmuntrades vi att lära oss utanför klassrummet, till exempel genom att starta UF företag eller projekt, eller delta i olika ledarskapsprogram. Detta tog jag med mig i mina studier på UCL i London, och i mitt val av karriär där jag kan fortsätta att utmana mig själv och försätta utvecklas.

Vad minns du särskilt från din studietid på ProCivitas?


–Sista året på samhällsprogrammet fick vi chans att driva ett projekt för att verka för samhällsförändring. Här fick vi lära oss entreprenörskap och projektledning, en viktig sak att kunna som samhällsvetare. Jag och min klasskamrat ville upplysa om jämställdhet i mödravården, och jobbade tillsammans med White Ribbon Alliance och Girls’ Globe för att filma en dokumentär. Vi fick möjlighet att åka till Indonesien för att träffa och intervjua barnmorskor och spela in vår dokumentär, vilket var en fantastisk upplevelse. Dels fick vi inspiration och verktyg från våra lärare att starta och driva vårt projekt, och dels fick vi lära oss av varandra inom klassen där alla hade drivit inspirerande projekt för att göra skillnad både lokalt och ute i världen. Det var en upplevelse jag aldrig kommer glömma där vi verkligen fick ta lärandet utanför klassrummet. 

Berätta om en framgång du är extra stolt över!


-I trean var det dags att söka in till universitet, och jag sökte till skolor i USA och Storbritannien. Det slutade med att jag kom in på två av mina drömskolor, University of Pennsylvania och UCL, och valde att flytta till London för att starta nästa kapitel. Jag är väldigt stolt att jag lyckades uppnå mitt mål, och det var tack vare ProCivitas och stödet från mina lärare som jag lyckades. Vi fick alltid hjälp att testa våra gränser, och det fanns alltid någon inom ProCivitas stora nätverk av alumni som kunde hjälpa till och vägleda. ProCivitas har ett fantastiskt kontaktnät, så man ska aldrig tveka att kontakta tidigare elever för råd och tips. Bland annat fick jag råd av en tidigare elev för hur jag kunde söka ett sommarjobb på Google, och på University of Pennsylvania träffade jag tidigare elever som visare runt mig på skolan. Nu, 5 år efter min student, känner jag mig fortfarande som en del av ProCivitas nätverk och hoppas att jag kan ge tillbaka på samma sätt till de som går på gymnasiet och har stora drömmar. 

Fler nyheter

Se alla nyheter