Svartvitt personporträtt, Peter Connée

3 TIPS TILL DIG SOM VILL STUDERA UTOMLANDS

Det bästa med att arbeta som internationell SYV på ProCivitas är att man träffar ungdomar som verkligen vill förändra världen och som skaffar verktygen för det, säger Peter Connée som har arbetat som internationell SYV på ProCivitas sedan 2008.

Vad kan man få för hjälp hos dig? 


– För att kvala in på toppuniversiteten utomlands behöver du förbereda din ansökan i åtminstone två år och den processen hjälper jag till med för de elever som vill ha hjälp med det. Varje år är det ungefär 200 elever som är intresserade, varav ca 10 elever kommer in på toppuniversiteten. 

Berätta om vilka möjligheter utlandsstudier kan ge!


– Det är ett nätverk av elever och lärare som man träffar, det är förmodligen snäppet mer spännande än på normala svenska universitet och det nätverket kan man ha ganska mycket nytta av i framtiden.

Vad är den vanligaste fördomen elever har gällande utlandsstudier?


– Det finns två vanliga fördomar, den första är att processen utomlands kräver mer av en och är mycket mer besvärlig än i Sverige. Den andra fördomen är att det kostar mycket pengar. Är man riktigt begåvad och kommer in på toppuniversiteten, kan det till och med bli billigare än att studera i Sverige. 

Avslutningsvis, dela med dig av dina bästa tips till en elev som funderar på utlandsstudier!


– Se till att ha så bra betyg som möjligt i den svenska skolan, ha ett bra och intressant CV och förbered dig för de test som utlandsskolorna kräver! 

Hur är det att jobba på ProCivitas?


– ProCivitas har blivit utsedd till en av Sveriges bästa arbetsplatser två gånger tidigare, det säger mycket om att det är en schysst arbetsplats. Så vitt jag vet, så är det även den enda skolan i Sverige som erbjuder den här tjänsten.

Har du några frågor eller funderingar om utlandsstudier?
Kontakta Peter Connée på mail: pc@procivitas.se  eller +46 730 71 47 40

Fler nyheter

Se alla nyheter