Porträttbild, Hugo

HUGO HÅGEMARK – STRATEGIANSVARIG PÅ ÄLEVEN

Hugo Hågemark är en del av ProCivitas Alumner, han tog examen från ProCivitas Helsingborg 2010. Idag arbetar Hugo som strategiansvarig på Äleven. I Intervjun berättar han om sitt yrke idag och om vägen dit.

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval!


-Jag arbetar som strategiansvarig på Äleven, en snabbt växande byrågrupp med fokus på tjänster inom digital transformation och kommunikation. Vi förvärvar lönsamma och nischade byråer med kompletterande erbjudanden, talangfulla människor och exceptionell kultur. Strategin är att låta varje enskild byrå behålla sin självständighet och kultur samtidigt som de kan dra fördelar av gruppens breda kompetens och finansiella styrka för vidare expansion.

Äleven grundades 2021 och omsätter idag över 250 MSEK, med flertalet ytterligare förvärv på väg in. Mitt jobb är mycket varierande. Stort fokus ligger på M&A-biten, men jag arbetar även med frågor kopplat till gruppens riktning, samt med att supportera våra nuvarande bolag i deras tillväxtresa.

 Efter studier på Handelshögskolan i Stockholm har jag testat på lite olika saker. Jag har exempelvis arbetat på H&M inom business development, drivit eget bolag inom Ad-tech, samt varit managementkonsult på BCG. 

Jag visste inte helt vad jag ville göra så därför försökte jag gå in med nyfikenhet och öppet sinne, för att över tid kalibrera och hitta rätt. Nu har jag hittat ett bolag och roll där jag får kombinera mitt intresse för investeringar och strategi, men där jag även får utlopp för min entreprenöriella sida.

Hur har dina studier vid ProCivitas påverkat dig i ditt val av yrke?


-Utöver en god akademisk grund att bygga vidare på skulle jag säga, och förmodligen viktigast av allt, att Procivitas engagerande och framåtsträvande miljö smittade av sig och gav mig driv och motivation. Det är något man tar med sig längre än kunskaperna i sig och som givetvis har påverkat mig i termer av att sätta höga mål – men också tro att man klarar av att nå dessa.

Vad minns du särskilt från din studietid på ProCivitas?


-Ett gäng legendariska lärare och roliga stunder med vännerna.

Berätta om en framgång du är extra stolt över!


-Vad vi lyckats bygga upp på Äleven under väldigt kort tid.

Fler nyheter

Se alla nyheter