Bild på Nelly

TRÄFFA VÅR ALUMN NELLY!

Hej Nelly! Du tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet i somras.

Nu studerar du på KTH. Vad studerar du?


Precis! Just nu studerar jag fastighet och finans vilket leder till en teknologie kandidat när jag är klar efter tre år. Programmet är väldigt brett så jag får lära mig mycket och hitta det jag tycker är roligast, hittills har jag hunnit läsa kurser inom bland annat matematik, ekonomi och juridik. Trots att jag nu främst studerar ekonomi så har min bakgrund på det naturvetenskapliga programmet hjälpt mig väldigt mycket i mina studier då många stora kurser bygger på sådant jag lärt mig på gymnasiet som exempelvis matematik.

Vad är den största skillnaden mellan gymnasiet och högskolan?


Eftersom jag gick naturvetenskapsprogrammet så skiljer sig innehållet i kurserna åt väldigt mycket då fokuset nu ligger på ekonomi istället för de naturvetenskapliga ämnena. Därutöver är det mycket mer eget ansvar med kortare dagar och mer självständiga studier, jag är därmed väldigt glad att jag hittade en bra studieteknik redan under gymnasiet.

När du tänker tillbaka på ProCivitas Karlberg – vilket är ditt bästa minne?


Det finns så många! Mina favoriter måste nog vara studenten och avslutningen av mentorsprogrammet, men det finns många andra också. Rekommenderar verkligen att man engagerar sig i skolan så mycket som möjligt och att man tar vara på tiden för det går så fort.

Har du några pluggtips till våra nuvarande elever?


Mitt pluggtips är att titta på youtube videos där de både har genomgångar och löser uppgifter, då får du både repetition och lär dig hur du ska tänka när du ska lösa uppgifter på egen hand. Det absolut viktigaste pluggtipset däremot skulle jag säga är att vara aktiv under lektionstid, sätt dig med någon som inte stör dig under lektionerna och våga fråga läraren om det var något du inte förstod.

Har du något roligt mål du siktar på framöver?


Studentlivet på KTH är väldigt stort och det finns så mycket att göra, just nu försöker jag hänga med på så många aktiviteter jag kan för att lära känna alla elever och de företag som kan vara mina framtida arbetsgivare. Så mitt mål just nu är att ha så kul som möjligt och ta vara på alla möjligheter jag får. Ett av mina lite mer långsiktiga mål som jag ser fram emot är att åka på ett utbytesår och studera utomlands.

Fler nyheter

Se alla nyheter