Porträttbild, Felizia Fritz

FELICIA FRITZ – EKONOM

Felicia Fritz jobbar idag som ekonom på Handelsbanken i Göteborg. Felicia är en av ProCivitas alumner och tog studenten från ProCivitas Lund 2017. I intervjun berättar hon om vad hon gör idag och hur ProCivitas påverkat hennes fortsatta studier.

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval!


-Jag började på ProCivitas 2014 som första årskull på den nyöppnade skolan i Lund där jag trivdes otroligt bra från första dagen. Jag gick på Samhällsvetenskapsprogrammet och är fortfarande idag väldigt intresserad av politik, samhällsvetenskap och ekonomi. Efter gymnasiet började jag studera nationalekonomi på Handels i Göteborg med planen att ta en dubbelkandidat i kandidatekonomi och statsvetenskap. Men när jag läste en obligatorisk kurs i företagsekonomi tyckte jag att det var så roligt att jag fortsatte på det spåret och för drygt ett år sedan tog min ekonomexamen. Idag är jag ekonom och jobbar som privatrådgivare på Handelsbanken i Göteborg vilket jag trivs otroligt bra med, där får jag träffa mycket kunder och får chans att utvecklas i en rasslande fart. 

Hur har dina studier/din utbildning vid ProCivitas påverkat dig i ditt val av yrke?


-Jag vill påstå att min gymnasietid på ProCivitas har lagt grunden för mina fortsatta studier på universitetet, vilket jag är så glad för. Det som har påverkat mig mest är alla otroligt engagerade lärare och övrig personal. Vi fick inte bara ta ta del av intressanta lektioner, bra diskussioner och personlig utveckling utan även stor gemenskap. Detta bidrog till att min motivation var hög, vilket sedermera gjorde att jag tog mig igenom en högskoleutbildning efter gymnasiet. Jag är väldigt tacksam över att jag sökte in till ProCivitas, en skola där slit och vilja belönas. 

Vad minns du särskilt från din studietid på ProCivitas?


-Jag minns särskilt en klassresa då vi tillsammans med Viktor och Christel åkte till Berlin några dagar. Vi hade så roligt från det att vi klev på bussen till att vi kom hem. Jag minns också tillbaka på alla morgnar då jag kom tidigare för att innan första lektionen äta frukost, som underbara Jennie dukade fram varje morgon. 

Berätta om en framgång du är extra stolt över!


-Jag är mycket stolt över ett välgörenhetsinitiativ som genomfördes då det kom många flyktingar till Sverige. Vi, elever och lärare, samlade in kläder och förnödenheter som sedan skänktes i samarbete med Human Bridge. 

Jag är också väldigt stolt över den fina utmärkelsen ”Årets Elev” som jag blev tilldelad. Slutligen vill jag passa på att tacka från djupet av mitt hjärta alla ni som jobbar på skolan, ni gör ett fantastiskt jobb!

Fler nyheter

Se alla nyheter