Alumnen Linus sitter vid en skolbänk vid Uppsala universitet

Linus läser till Civilingenjör vid Uppsala Universitet

Linus tog studenten från ProCivitas Uppsala i juni 2023 och läser idag till Civilingenjör i Energisystem vid Uppsala Universitet och Sveriges Lantbruksuniversitet. I framtiden vill han arbeta med ledarskap och den gröna omställningen som samhället står inför.

I juni 2023 tog Linus Wesslen studenten från ProCivitas Gymnasium Uppsala där han läst Naturvetenskapsprogrammet under tre år.
– Jag har alltid haft ett stort samhällsintresse såväl som ett intresse för naturvetenskap - speciellt intressant tycker jag det är när de kombineras!

Efter studenten började Linus läsa till Civilingenjör i Energisystem vid Uppsala Universitet och Sveriges Lanbruksuniversitet. Förutom sina studier är Linus även politiskt aktiv, både i ett ungdomsförbund och lokalt för sitt partis räkning.
– Jag vet att jag vill göra skillnad till det bättre och jag ser en stor möjlighet i att kunna bidra till den gröna omställningen med en bred utbildning med både tekniska och samhälleliga bitar vilket Civilingengörsprogrammet i Energisystem verkligen är.

Redan som nybliven 18 åring blev han dessutom invald i en av Knivsta kommuns tyngre nämnder. Något han beskriver som ett otroligt förtroende och en ännu större ära.
– Att skrika högt som ungdomspolitiker i all ära men att kunna påverka på riktigt är något helt annat!

I framtiden vill Linus arbeta inom näringslivet där han känner att han kan göra skillnad, träffa nya människor och ständigt lära sig nya saker.
– Genom mitt politiska och ideella engagemang har jag flera gånger fått testa på ledarskap och det vill jag verkligen att mitt framtida yrke också ska innehålla! Ska jag försöka mig på en titel så kanske något inom public affairs eller projektledare av något slag.

ProCivitas Uppsala var en stor del i Linus val av vidare utbildning

Under sin tid på ProCivitas Uppsala har Linus haft många inspirerande och kunniga lärare som både har rustat honom för att våga ta sig an det han tidigare tyckt varit svårt - men också fördjupat hans intresse för flera ämnen.
– Särskilt vill jag lyfta fram min mattelärare Cecilia som fått min matte att gå från enkla ekvationer i matte 1c till differentialekvationslösning i matte 5. En annan favoritlärare som jag hade var min svensklärare Stefan som jag har att tacka för i princip alla mina kunskaper inom akademiskt skrivande. Jag hade heller inte blivit så bra på att resonera nyanserat och i flera led om det inte vore för Francis och Elisabeth.

Francis blev tilldelad det pedagogiska lärarpriset för gymnasieskolan 2023 av Utbildningsförvaltningen och Utbildningsnämnden i Uppsala kommun. Läs mer om utmärkelsen här.

"Många av mina bästa minnen från ProCivitas Uppsala kan härledas till min tid i elevkåren"

Förutom sina lärare lyfter Linus fram sitt engagemang i skolans elevkår som några höjdpunkter från sin tid på ProCivitas Uppsala. Under sin tid på ProCivitas och i elevkåren fick Linus anordna och leda roliga aktiviteter för elever samtidigt som han skolades in i föreningsdemokratin.
– Jag minns speciellt de utbildningar jag fått gå, men också de utbildningar jag fått hålla i genom elevkåren. Jag kan verkligen rekommendera alla att engagera sig i elevkåren, eller åtminstone testa. Jag är ganska säker på att många fastnar och blir kvar.

Nyheter

Se alla nyheter