Elev och hund står utomhus i en vintrig miljö.

Noomi drömmer om att bli lärare

Under våren 2023 tog Noomi studenten från ProCivitas Uppsala, det var den första årskursen som tog studenten sedan skolans start. Direkt efter studenten hoppade hon på ämneslärarprogrammet med inriktning Historia på Uppsala universitet.

Noomi beskriver sig själv som en kreativ person som alltid vill lära sig nya saker. Att gå i skolan och plugga har hon alltid uppskattat, därför valde hon att hoppa på en universitetsutbildning direkt efter studenten.
–Ge mig garn, ljus eller akrylfärger, säger aldrig nej till ett nytt projekt. Att plugga och lära mig nya saker har jag alltid uppskattat, så jag kände att jag ville fortsätta att plugga vidare. 

ProCivitas påverkan på valet av framtida yrke
Under gymnasiet studerade Noomi ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Hon beskriver sina vänner och lärare från ProCivitas som riktiga förebilder. 
–ProCivitas hade en otrolig påverkan på mig att vilja bli lärare, eftersom jag verkligen fick uppleva fantastiska lärar-förebilder, gjorde det att jag vågade följa drömmen att själv stå framme vid tavlan en vacker dag. Det var omöjligt att inte själv vilja bli som de en dag.

Noomi berättar att ledorden “Be nice, work hard and dream big” genomsyrade ProCivitas Uppsala som skola. 
–Genom att arbeta hårt, hålla huvudet högt och kämpa mot motgångar så kommer man faktiskt framåt. Det viktigaste är dock “Be nice” och mina lärare lärde mig att verkligen prioritera min hälsa och det är jag väldigt tacksam för idag.

“Övade bort min scenskräck”
Noomi berättar om hur lärarna hjälpte henne att hantera rädslan för att stå framför klassen. –Lärarna hjälpte en att hantera rädslan och tillslut så tyckte jag det var väldigt kul att stå framför klassen och presentera även om man var lite nervös!

En bra känsla av en arbetsplats är något Noomi längtar efter, men än att få arbeta med just drömyrket i sig.
–Jag vill känna mig lycklig, trygg och energirik när jag är med mina framtida kollegor och kommer till arbetsplatsen, däremot så måste jag ju säga att jag gärna ser att jag jobbar inom skolan som lärare eller specialpedagog, det hade varit otroligt skoj. 

Nyheter

 • Priser från UF-mässan

  ProCivitas Uppsala var på plats på UF-mässan och kammade hem ett flertalet priser. Stort grattis till Evolve och PureVie...

  • Ekonomi
  • Nyheter
  • Ung företagsamhet
  Två elever på UF-mässan står på scenen med sina vinster.
 • Till semifinal i Unga forskare

  Emilia har gått vidare till semifinal i Unga forskare med sitt gymnasiearbete om bakteriekulturer i disktrasor.

  • Elevintervjuer
  • Natur
  • Nyheter
Se alla nyheter