Samhälls­vetenskap

Vill du fördjupa dina kunskaper om samhällsstrukturer och människors livsvillkor? På ProCivitas samhällsvetenskapsprogram med inriktning samhällsvetenskap får du möjlighet att utveckla dina kunskaper ytterligare i samhällsfrågor, historiska och kulturella strukturer samt internationella relationer.

Elever på ProCivitas under en lektion. 3 elever sitter tillsammans och studerar.

Samhällsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap

Du kommer att studera samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt samtidigt som du lär dig om samspelet mellan individ och samhälle. Därtill kommer du att utveckla din förmåga att tolka, förklara och tillämpa olika samhällsvetenskapliga metoder och teorier. Inriktningen passar dig som vill ha en bred utbildning och vara väl förberedd på vidare studier.

På ProCivitas har vi ett nära samarbete med det lokala näringslivet och samhället utanför skolan. Detta för att ge dig som elev möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i verkliga sammanhang – redan under gymnasiet. Givetvis kommer du som läser samhällsvetenskaplig inriktning även få möjlighet att, inom ramen för Ung Företagsamhet, starta ett eget företag. Här får du tillfälle att vara med och göra skillnad genom hållbart entreprenörskap.

Information

  • Program: Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Inriktning: Samhällsvetenskap
  • Programkod: SASAM

Framtida yrken

  • Psykolog, Socionom, Arkitekt, Journalist
  • Jag gillar att programmet ger många tillfällen att träna på presentationer och lära sig mer om litteratur och retorik.

    Clara ProCivitas Malmö

Skolor som erbjuder denna inriktningen

ProCivitas erbjuder denna utbildningen på flera orter, hitta din närmsta skola nedan.

Var detta inte något för dig?

Kolla in något av våra andra program här.