×
 

Hoppa till innehållet
Personporträtt

GUSTAV BERÄTTAR OM PROCIVITAS KARLBERG

Gustav går årskurs 1 på ProCivitas Karlberg. Läs vad Gustav gillar med skolan och med Samhällsvetenskapsprogrammet.

Du går på Samhällsvetenskapsprogrammet i årskurs 1. Vad fick dig att välja ProCivitas Karlberg? 

-Jag besökte skolan och tyckte att det var en trivsam skolmiljö. Jag pratade även med några elever som var positiva till skolan och gav ett bra intryck. Jag tyckte också att det var bra att skolan var lite mindre. Det går också smidigt att ta sig dit eftersom den ligger på gångavstånd från Odenplan. 

Hur är det att gå på skolan?

-Det är väldigt trevligt. Skolmiljön är fräsch och mysig, man trivs verkligen! Eftersom vi är en lite mindre skola så känner man lätt igen varandra. Både elever och lärare. Jag tycker framförallt att lärarna är otroligt duktiga och engagerade i sina ämnen. Deras engagemang får mig som elev att bli mer nyfiken. En annan sak som jag gillar med ProCivitas Karlberg är att det serveras frukost varje dag vilket är väldigt uppskattat hos oss elever. 

Vad intresserar dig med samhällsvetenskapsprogrammet?

-Vi får fördjupa oss i olika samhällsfrågor vilket är intressant och allmänbildande. Jag tycker att själva inriktningen beteendevetenskap är intressant därför att vi får läsa psykologi. Det är ett brett program som ger stora möjligheter till vidare studier.  

Vad ser du mest fram emot under dina år på skolan?

-Jag tycker att det ska bli spännande att läsa psykologi och mitt individuella val, vilket är privatjuridik. Sedan tycker jag att det ska bli kul att få hänga med klasskompisarna under de kommande gymnasieåren. Resor och olika aktiviteter kommer jag också att se fram emot, och såklart, att få ta min gymnasieexamen!

Vet du redan nu vad du siktar på att göra efter dina studier på ProCivitas Karlberg?

-Jag vill plugga vidare. Jag vet inte exakt vad jag vill plugga men jag har några idéer och därför är samhällsprogrammet så bra eftersom det ger stora möjligheter att plugga vidare efter gymnasiet. 

Vad gör du när du inte är i skolan?

-På fritiden tycker jag om att träna och umgås med kompisar. Jag gillar också att laga mat och läsa om psykologi.