Natur och samhälle

Vill du gå en bred utbildning som öppnar många vägar till intressanta utbildningar och yrken? Vill du slippa välja mellan politik och Pythagoras sats? Då är inriktningen naturvetenskap och samhälle något för dig.

Två elever på ProCivitas i labbrockar och skyddsglasögon studerar.

Naturprogrammet med inriktning samhällsvetenskap

Vill du få en inblick i hur naturvetenskapen och samhället behöver arbeta tillsammans för att påverka samhället i rätt riktning? Inriktningen naturvetenskap och samhälle ger dig möjlighet att studera naturvetenskap och samhällskunskap parallellt samtidigt som du lär dig hur ämnena också påverkar varandra – inte minst i frågor om hållbar utveckling.

Genom inriktningen får du kunskaper inom såväl fysik, kemi och biologi som geografi, religion och samhällskunskap. Du som läser naturvetenskap och samhälle har även möjlighet att inom ramen för Ung Företagsamhet utveckla din entreprenörsanda och drivkraft – egenskaper som är en viktig del av ProCivitas profil. Efter avslutad utbildning har du dessutom fått en bred behörighet till vidare studier och goda förutsättningar att lyckas med studier inom såväl naturvetenskapliga som samhällsvetenskapliga områden.

Information

  • Program: Naturvetenskapsprogrammet
  • Inriktning: Naturvetenskap och samhälle
  • Programkod: NANAS

Framtida yrken

  • Läkare, Biolog, Tandläkare, Veterinär
  • Efter studenten planerar jag att studera Civilingenjörsprogrammet i elektroteknik.

    William ProCivitas Malmö

Skolor som erbjuder denna inriktningen

ProCivitas erbjuder denna utbildningen på flera orter, hitta din närmsta skola nedan.

Var detta inte något för dig?

Kolla in något av våra andra program här.