Beteende­vetenskap

Undrar du varför människor tänker, känner och beter sig som de gör? När du studerar beteendevetenskaplig inriktning får du en fördjupad kunskap om och förståelse för människors ageranden och samspel, utveckling och kommunikation.

Fyra elever på ProCivitas sitter tillsammans och tittar på en dator.

Samhällsprogrammet med inriktning beteendevetenskap

Inriktningen kombinerar breda samhällsvetenskapliga kurser med fördjupande studier inom psykologi och mänskligt beteende.

ProCivitas beteendevetenskapliga inriktning förbereder dig som i framtiden vill arbeta med människor på olika sätt. Genom kurser i bland annat psykologi, sociologi och kommunikation lär du dig om det mänskliga psyket och hur vi människor beter oss i samhället, både som enskilda individer, gruppdeltagare och samhällsmedborgare.

Inriktningen passar dig som exempelvis funderar på att bli idrottsledare eller som vill läsa vidare till psykolog, socionom, lärare eller polis. Beteendevetenskap passar även dig som vill arbeta med personal- och ledarskapsfrågor. Utbildningen är bred och ger dig goda förutsättningar för vidare studier på högskola och universitet.

Information

  • Program: Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Inriktning: Beteendevetenskap
  • Programkod: SABET

Framtida yrken

  • Psykolog, Statsvetare, Polis, Journalist
  • Jag gillar att programmet ger många tillfällen att träna på presentationer och lära sig mer om litteratur och retorik.

    Clara ProCivitas Malmö

Skolor som erbjuder denna inriktningen

ProCivitas erbjuder denna utbildningen på flera orter, hitta din närmsta skola nedan.

Var detta inte något för dig?

Kolla in något av våra andra program här.