Lärare hjälper tre elever med en uppgift

ProCivitas skolor bäst i Skåne enligt oberoende ranking

ProCivitas Lund placerar sig på plats två i rankingen av Lunds bästa gymnasieskolor enligt en oberoende ranking som tagits fram av företaget Ednia. Rankingen baseras på statistik från Skolverket, Skolinspektionen och Statistiska Centralbyrån (SCB).

Ednias tjänst sammanställer statistik om alla gymnasier i landet för att hjälpa elever hitta rätt utbildning. I årets ranking placerar sig ProCivitas Malmö på första plats av Skånes alla gymnasieskolor, ProCivitas Helsingborg på tredje plats och ProCivitas i Lund på nionde plats. 

– Det är verkligen roligt att samtliga ProCivitas skolor i Skåne ligger i toppen av denna ranking. Vi jobbar hårt för att skapa en kreativ, ödmjuk och trivsam skola för alla och att få detta bekräftat på det här sättet ger energi inför vårt fortsatta arbete, säger Henrik Heide, verksamhetschef för ProCivitas sju skolor i Sverige. 

Faktorer som Ednia väger in är bland annat resultat på nationella prov, betygsinflation, andel behöriga lärare, elevnöjdhet, andel som tar examen, snittbetyg och arbetsmarknadsutfall. En högre rankning innebär att en skola bland annat har ett högre sammanlagt resultat när betyg, nationella prov, examensfrekvens, arbetsmarknadsstatistik samt enkätsvar från elever och lärare på skolan summerats. 

– Vår målsättning är att vara Lunds, och Sveriges, bästa gymnasium. Hos oss ska eleverna få en guldkant på sin utbildning med en egen mentor från det lokala näringslivet och de bästa lärarna. Vårt mål är samtidigt att de mår bra, utvecklas och få vänner för livet, säger Camilla Bosson, rektor på ProCivitas Lund. 

“ProCivitas lärare ser varje elev”

Isabella Nordén är elev på ProCivitas i Lund. Hon tycker det bästa med lärarna på skolan är att de har förmåga att se varje enskild elev och att de alltid finns tillgängliga.

– Som elev här kan man förvänta sig en trygg och fin skolmiljö, utmärkta lärare och en god relation med sin skola. Vi har lärare som tydligt visar intresse och engagemang för sina ämnen, det smittar av sig på oss elever, säger Isabella Nordén. 

Om ProCivitas 

ProCivitas grundades 1997 och består idag av sju skolor i Helsingborg, Lund, Malmö, Stockholm, Uppsala och Växjö. Skolorna har en stark koppling till näringslivet med individuella mentorsprogram, regelbundna gästföreläsningar och nära samarbeten med företag och organisationer under utbildningens gång. Läs mer på https://procivitas.se 

Om rankingen av gymnasieskolor
Ednia är en svensk jämförelse- och informationsplattform för gymnasieskolor. Plattformen hämtar statistik från Skolverket, Skolinspektionen samt Statistiska Centralbyrån och skapar rankningar utifrån statistiken. Se alla resultat för Skåne på https://ednia.se/rankning/skane

Fler nyheter