Personporträtt

ELLIOT WIGG - ORDFÖRFANDE I ELEVKÅREN

Varför ville du vara med i elevkåren?

Första dagen på skolan välkomnades jag av en omhändertagande elevkår, redan då bestämde jag mig för att jag ville söka. Jag ville vara med och skapa en skolmiljö präglad av omtanke och delaktighet, där alla elever känner sig sedda, inkluderade och accepterade för den man är. Detta bär jag med mig varje dag och försöker på bästa sätt etablera det i vår verksamhet. 

Vad gör elevkåren?

Vi vill förgylla vardagen och sätta guldkant på tillvaron. Vi bygger broar mellan årskurser, ger eleverna olika erfarenheter och framförallt minnen. Det görs exempelvis genom event och uppvakt- ande av traditioner. Vi har även samarbeten med lokala restauranger och företag som ger medlemmarna exklusiva rabatter. Vi är en bred verksamhet och erbjuder något som passar alla. Vi vill sätta ett leende på allas läppar och göra gymnasietiden till den bästa - från insparken i ettan, till utspringet i trean! Det finns alltid något roligt att se fram emot. 

Varför ska man välja ProCivitas Lund?

Det är en skola med en unik, familjär stämning där alla kan prata med alla - både elever och lärare. Från dag ett etableras starka vänskapsband, lärarna hjälper gärna oss elever och finns alltid tillgängliga. Utbildningarna knyter an till samhället och näringslivet vilket gör att man får större perspektiv och praktisk erfarenhet. Mentorskapsprogrammet och det stora fokuset på UF är exempel på detta. – Även skolmaten är värd att nämna. Under skoldagarna är lunchen något man längtar efter och man blir aldrig besviken! Varje morgon finns det även en frukostbuffé.

Vad är ditt bästa tips inför gymnasievalet?

Fastställ vilka förväntningar du har på din gymnasieskola, då blir det lättare att jämföra olika skolor. Gå även in på öppna hus och skugga elever, det kommer verkligen att underlätta. Det är också viktigt att våga överväga skolor som ens kompisar inte är intresserade av. I slutändan är gymnasiet ett nytt kapitel i livet där man kommer att spendera tre år, då måste man välja från sitt eget hjärta!

Fler nyheter

Se alla nyheter