Personporträtt

STELLA BERÄTTAR OM NATURVETENSKAPS-PROGRAMMET

Du läser andra året på Naturvetenskapsprogrammet. Vad fick dig att välja ProCivitas Karlberg?


I nian då vi fick hem broschyrer från olika gymnasium så var ProCivitas skolan som lockade mest. Jag fastnade för att skolan har ambitiösa elever och engagerade lärare. Jag fick också känslan av att mina tre år här skulle vara lite extra intressanta då exempelvis mentorsprogrammet finns.

Vad skulle du säga är det bästa med skolan?


Jag skulle säga att det bästa med skolan är att det är en trivsam miljö att vara i på dagarna med fina och fräscha lokaler. Även att lärarna på skolan är engagerade och vill att vi ska lyckas nå våra mål med studierna. Maten är även väldigt bra!

Du läser Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle. Vad intresserar dig med Naturvetenskapsprogrammet?


Det som lockade mig med denna linje är att man får läsa många olika kurser som ger  stor variation – allt från fysik till historia, i och med att linjen är väldigt bred öppnar det många dörrar inför vidare studier efter gymnasiet.

Vilken är din favorit kurs och varför?


Jag läser Naturvetenskapsprogrammet med inriktning samhälle för att både naturämnena och samhällsämnena intresserar mig. Därför skulle jag säga Biologi 2 och Samhällskunskap 1 är kurser som absolut ligger i topp.

Du läser kursen Privatjuridik som individuellt val. Vad kan du berätta om den kursen?


Jag gillar den kursen mycket då den är väldigt lärorik. Vi har bland annat fått besöka Stockholms Tingsrätt och fått vara med under rättegångar. Det var väldigt spännande. I kursen så har vi fått lära oss allt från hur det går till rent juridiskt om man skiljer sig till hur avtal blir till.

Du har nu gått halva din gymnasietid. Finns det några tillfällen i skolan som varit extra roliga hittills?


Ja, när skolan anordnar klassaktiviteter är roligt. En gång fick min klass exempelvis köra escap eroom vilket var kul. Sedan har det funnits många roliga och lärorika tillfällen då vi exempelvis fick besöka SciLifeLab under en biologilektion.

Vad ser du fram emot under resten av årskurs 2 och årskurs 3?


Under min sista termin i tvåan ska det bli roligt med alla kommande studiebesök. Jag ser även fram emot studieresan med klassen som sker i trean. Jag tror vi kommer ha väldigt kul. Även att få läsa kursen entreprenörskap under mitt sista gymnasieår, då det kommer finnas möjlighet att få starta eget UF.

Du är skolambassadör för ProCivitas Karlberg. Vad innebär det?


Eftersom jag är en av dem eleverna som representerar skolan så innebär det att vara med under gymnasiemässor och när skolan håller öppet hus och då svara på frågor som kommer från besökare.

Vet du redan nu vad du siktar på att göra efter dina studier på ProCivitas Karlberg?


Efter mina studier här på ProCivitas Karlberg vet jag att jag vill studera vidare, till vad är lite mer oklart. Jag är väldigt glad att jag har fått möjligheten läsa kursen Privatjuridik som ett individuellt val även fast jag läser naturprogrammet. Ett av flera drömyrken jag har är jurist!

Fler nyheter

Se alla nyheter