Personporträtt

LIV BERÄTTAR OM ELEVKÅREN

Läsåret 22/23 var jag ordförande för Elevkåren. Då blev vi för femte året i rad nominerade till Sveriges bästa elevkår vilket jag och hela elevkårsstyrelsen är jättestolta över.

Jag började engagera mig och valde att bli kåraktiv för att jag ville påverka och hjälpa till att utveckla den gemenskap som finns på skolan. Jag ville vara med och anordna alla de evenemang och händelser som jag vet skapar möjligheter för skolans elever att träffa nya vänner och skapa minnen för livet. Jag tycker att skolan och elevkåren tillsammans ger dig den perfekta gymnasietiden. 

Skolan ger dig en bra utbildning genom engagerade och kunniga lärare och kåren ger dig gemenskap, aktiviteter och stöd för dig att utveckla dina idéer. Elevkåren förgrenar sig i massvis med utskott. Utskotten i sig representerar olika intressen allt, från spex (teater) och fotografi till sport och debatt. Det finns något för alla som vill engagera sig.

Gymnasietiden på ProCivitas innebär nämligen möjligheter. Möjligheter att engagera sig i det man brinner för, i det man tycker är roligt och öppnar verkligen upp för möjligheten att göra skillnad. Tillsammans bildar alla aktiva elever elevkåren, vårt syfte är att förgylla gymnasietiden för alla på skolan! Kåren är just medlemmarna och under året anordnas evenemangen av kårstyrelsen och dess utskott. 

Förutom jag som ordförande sitter också sex andra i styrelsen, som alla ansvarar för en viktig del av verksamheten. Min kollega Emma har under det gångna året suttit i styrelsen som ansvarig för utskottet Forum. Tillsammans med andra medlemmar som också har mycket energi arrangerar hon stora och små events, till exempel pokerkvällar, pumpatävling på Halloween, Waffle Wednesday och julkalender som ger skoldagen guldkant. 

Både Emma och jag går i tvåan, Emma går på Natur och jag pluggar Samhäll. Oavsett program och ålder finns det plats för alla i kåren. Att börja gymnasiet är ett stort steg in i en ny fas i livet, det är både spännande och läskigt. Du som väljer ProCivitas väljer tre år av fantastiska lärare, grymt god mat och framför allt en otrolig gemenskap som du inte hittar någon annanstans. Vi i elevkåren hoppas att vi får träffa just dig till hösten!

Fler nyheter

Se alla nyheter