Personporträtt

NATHALIE REINHOLDS – PSYKOLOG

Nathalie Reinholds är en av ProCivitas alumner, hon tog examen från ProCivitas Malmö 2017. Till sommaren är hon färdig psykolog och i intervjun berättar hon om resan mot drömyrket med många möjligheter.

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval!


–Som psykolog har man möjlighet att arbeta inom många olika områden. Allt från små barn, tonåringar och vuxna. Man kan jobba med psykisk ohälsa inom det kliniska fältet, eller så jobbar man förebyggande. Man kan också jobba inom skola, försvaret eller till och med stora företag. Ännu vet jag inte var jag kommer att hamna, även om jag idag är mest nyfiken på att jobba inom Barn- och ungdomspsykiatrin. I framtiden skulle jag också vilja jobba som organisationspsykolog, med grupp- och ledarskapsutveckling.

Vägen till Psykologprogrammet var inte så omständig. Min plan var från början att studera till jurist. När jag väl skulle söka till universitetet så kändes det inte rätt i magen. Jag funderade då över vad jag tyckte var kul, intressant och vad jag var bra på. Prata med andra människor visade sig vara en sådan kvalitet. Jag sökte till psykologprogrammet och kom in, sedan dess har jag varit kvar där. Psykologprogrammet har stimulerat mig under 5 år och dess bredd har gjort att jag stannat kvar. Ännu står många dörrar och yrkesvägar öppna! Just nu står jag inför att få tag på en PTP-plats. Var det blir vet jag ännu inte. Oavsett så påverkar inte den placeringen min fortsatta yrkesväg, mer än vad jag själv tillåter den att göra. 

Hur har dina studier/din utbildning vid ProCivitas påverkat dig i ditt val av yrke?


-ProCivitas förberedde mig väl inför universitetet och dess upplägg. Jag läste ekonomi med inriktning juridik, vilket idag kan tyckas ha varit ett märkligt val. Det valet har dock inte hindrat mig från att byta bana och jag är tacksam över att ha en del juridik i ryggen. Jag upptäckte snarare under gymnasietiden, att jag absolut inte skulle bli egenföretagare eller ekonom. Den insikten är jag tacksam för! Valet av program på gymnasiet är inte så viktigt, eftersom de flesta är högskoleförberedande. Då är det bättre att välja något man är intresserad av, för att få chans att ta reda på om man vill fortsätta med det i sin fortsatta karriär.

Vad minns du särskilt från din studietid på ProCivitas?


-Den goda anknytningen till näringslivet. Mentorsprogrammet var viktigt för mig och att ta del av vad andra gjort efter sin examen fick mig att bli inspirerad och motiverad till att fortsätta studera. Studieklimatet och upplägget gjorde att jag var väl förberedd inför universitetet.

Berätta om en framgång du är extra stolt över!


-Jag har nyligen fått äran att ta emot Lilla Psykologpriset. Detta till följd av mitt engagemang inom studentlivet och yrkeskåren.

Fler nyheter

Se alla nyheter