Zecira Musovic på en arena med en stor flagga

ZEĆIRA MUŠOVIĆ – PROFESSIONELL FOTBOLLSSPELARE

Zećira Mušović är en av ProCivitas alumner, hon tog examen från ProCivitas Malmö, 2015 och arbetar idag som professionell fotbollsspelare för Chelsea FC. ”Hårt arbete, kärlek till sporten och extrem målmedvetenhet” var receptet till framgång.

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval!
-Jag är professionell fotbollsspelare för engelska Chelsea FC och i det svenska damlandslaget. Kärleken till sporten är min största anledning till val av yrke. Jag började spela i Helsingborgs-klubben Stattena IF, för att ta steget till proffslivet och FC Rosengård i samband med att jag började studera på ProCivitas i Malmö. År 2021 gick flyttlasset till engelska mästarklubben Chelsea FC, där jag är idag. Hårt arbete, kärlek till sporten och extrem målmedvetenhet. 

Hur har dina studier/din NIU utbildning vid ProCivitas påverkat dig i ditt val av yrke?
-Jag studerade NIU utbildningen, vilket möjliggjorde kombinationen av fotboll och skola. Med en fantastisk rektor i Jimmy Rosengren var ingenting omöjligt och tillsammans med fantastiska lärare lyckades jag prestera toppresultat på fotbollsplan såväl som vid skolbänken.

Vad minns du särskilt från din studietid på ProCivitas?
-Det jag minns bäst är alla fantastiskt skickliga lärare som gjorde skoltiden till något kul och ständigt stimulerande. Lärare som ständigt kombinerade humor med kunnighet. Återigen är all hjälp från rektor Rosengren något som jag bär med mig i resten av mitt liv. 

Berätta om en framgång du är extra stolt över!
-Jag är väldigt stolt över att jag lyckades gå ut gymnasiet som årgångens bästa idrottselev med toppbetyg, att jag inte tummade på att resultaten i skolan skulle vara något än det bästa enbart för att jag hade en intensiv period i fotbollen.

Fler nyheter

Se alla nyheter