×
 

Mentors­programmet

Genom ProCivitas mentorsprogram erbjuds du en unik möjlighet att få en inblick i arbetslivet.

MENTORSKAP OCH ALUMNIVERKSAMHET

Som elev på ProCivitas Stockholm erbjuds du möjlighet att delta i ProCivitas Mentorsprogram under årskurs 3. Utifrån intressen, drivkrafter och tankar om framtiden matchas du med en egen mentor från arbetslivet. Mentor och adept träffas regelbundet under läsåret, både på gemensamma träffar anordnade av skolan och på egen hand. Genom mentorsprogrammet får du som adept nya perspektiv, en inblick i en bransch eller yrke, en möjlighet att börja bygga ditt kontaktnät och utveckla din sociala kompetens.

Lärare och två elever i ett klassrum
 • Min mentor var läkare, som jag drömmer om att bli

  Celina Naturvetenskapsprogrammet

Mentorskap för framtiden

Du får träna på att ha en professionell relation samtidigt som du får ett extra bollplank för dina tankar kring studier, arbete och det vuxenliv som väntar efter studenten. Alla adepter sätter sina egna mål i programmet men det gemensamma målet för alla deltagare är att skapa sig en tydligare framtidsbild. 

Vi startar programmet med en gemensam kickoffmiddag för alla deltagare där du som adept får träffa din mentor för första gången. Under programmets gång bjuder skolan in till frukostar där du både har möjlighet till samtal med din mentor samt får ny inspiration och kunskap genom inbjudna gästföreläsare och workshops. Vi avslutar programmet med en festlig middag tillsammans. 

Lärare pratar med två elever

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

 • Ung företagsamhet

  På ProCivitas läser alla elever Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung företagsamhets väl beprövade koncept.

  Tre elever sitter runt ett bord med sina datorer
 • Alumninätverk

  Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

  Ett gäng alumner är ute på en promenad i stadsmiljö

Ta reda på mer

Vill du veta mer om ProCivitas?