×
 

ProCivitas i Stockholm

När ProCivitas Privata Gymnasium Stockholm startade sin verksamhet hösten 2017 gjorde vi det med gedigen erfarenhet och de bästa förutsättningarna. ProCivitas-skolorna har i snart tjugofem års tid. Allt vi gör i vår verksamhet genomsyras av största medvetenhet. Vi vill vara en skola där både elever och föräldrar upplever att det finns någon som verkligen tänkt till; en skola som hela tiden sätter elevernas upplevelse i främsta rummet.

Vår gymnasieskola

Vårt mål på ProCivitas Privata Gymnasium är framförallt att vi ska ge våra elever förutsättningarna att lyckas i sina fortsatta studier och i arbetslivet. För oss är det en självklarhet att ge våra elever bästa möjliga undervisning, men vi ser det som lika viktigt att eleverna får utvecklas socialt samt att de stärker sin drivkraft och sitt självförtroende för att lyckas. De uppskattade lärarna på skolan brinner för sitt uppdrag och genom engagemang och glädje inspirerar och vägleder de eleverna till att ständigt överträffa sig själva.

ProCivitas Stockholm håller sedan augusti 2022 till på Campus Södermalm på Tullgårdsgatan. Med moderna, nyrenoverade och framförallt större lokaler kan vi nu erbjuda våra elever en ännu bättre skolmiljö. Goda kommunikationer finns oavsett vilken del av Stockholm som våra elever kommer ifrån.

Vi tycker att skolmiljön är viktig för trivseln på skolan och på ProCivitas ställer vi extra höga krav på lokalerna. Lunchserveringen som finns i samma byggnad rymmer ett nytt modernt tillagningskök där våra egna kockar lagar all mat på plats från grunden med ett aktivt tänk kring ekologiska och närproducerade råvaror.

Elever går utomhus

ProCivitasandan

ProCivitas strävar efter att vara Sveriges bästa gymnasieskola, ett tufft mål som sporrar oss till ständig förbättring. På ProCivitas genomförs årligen flera omfattande enkäter där eleverna får utvärdera. I utvärderingarna brukar eleverna lyfta fram våra fantastiska lärare, undervisningens kvalitet, trivseln samt att vi har mycket bra studiero i klassrummen, vilket är avgörande för att göra elevernas lärande effektivt.

Det är viktigt att utbildningen anpassas till samhällets föränderliga krav och att eleverna blir väl förberedda för eftergymnasiala studier på universitet. Vi är mycket glada över att många av ProCivitas elever kommer in på toppuniversitet såsom Handelshögskolan i Stockholm, London School of Economics, Yale med flera, och att de lyckas fantastiskt bra med sina studier där.

Vi har en stor och aktiv alumniförening som utgör ett viktigt nätverk för våra före detta elever och som träffas flera gånger per år. Skolans samarbete med näringslivet är en hörnsten i utbildningen. Kopplingen sker bland annat genom att vi erbjuder alla elever en egen mentor från näringslivet men också genom en mängd gästföreläsningar. Vår elevgaranti innebär att när du börjar som elev hos oss så lovar vi att du kommer att kunna fullfölja din utbildning hos oss.

Elever sitter på en kajkant

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

 • Alumninätverk

  Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

  Ett gäng alumner är ute på en promenad i stadsmiljö
 • Ung företagsamhet

  På ProCivitas läser alla elever Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung företagsamhets väl beprövade koncept.

  Tre elever sitter runt ett bord med sina datorer
 • Mentorsprogrammet

  ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

  Lärare sitter på huk mellan två elever i ett klassrum

Rektor har ordet

Allt vi gör på ProCivitas genomsyras av stor medvetenhet. Vårt mål är att ge våra elever bästa förutsättningarna att lyckas med vidare studier och i arbetslivet. För att leva upp till målet är det en självklarhet att erbjuda undervisning i toppklass samt se till att eleverna utvecklas socialt. Vi anställer bara de bästa lärarna, som genom sitt engagemang inspirerar eleverna till att ständigt överträffa sig själva.

Från hösten 2022 finns vi på Campus Södermalm, i toppmoderna och helt nya lokaler på Södermalm. Vi vet att både skolmiljö och skolmat är viktig för trivseln och vi ställer höga krav på detta. På restaurangen i Campus tillagas alla måltider av egna kockar, som har ett tydligt fokus på råvarorna.

ProCivitas strävar mot att vara Sveriges bästa gymnasieskola, vilket motiverar till ständig förbättring. Årligen genomförs enkäter där eleverna får tycka till om verksamheten. Resultaten är väldigt fina! I utvärderingarna lyfts bland annat skolans uppskattade lärare, trivseln och studieron i klassrummen. Vi är stolta över att många av ProCivitas elever kommer in på toppuniversitet både i Sverige och utomlands, och att de lyckas mycket väl med sina studier där.

Varmt välkommen till tre fantastiska år på ProCivitas!


Eva Gyllberg, rektor på ProCivitas Stockholm

Personporträtt

Elevkåren

En bra skola är så mycket mer än det som sker under lektionerna. På ProCivitas vill vi ge möjlighet till såväl nytta som nöje under skoltiden. Förutom att skolan under året står som värd för flera aktiviteter, temadagar, studiebesök med mera, skapar vi förutsättningar för elevernas eget driv och engagemang.

Våra aktiva elevkårer organiserar trivselarrangemang och temadagar, och du kan till och med starta egna föreningar. Gör din studietid rolig och meningsfull – gå med i fotbollslaget, schackklubben eller vetenskapsföreningen. Följ oss på sociala medier för att se våra spännande evenemang och aktiviteter bortom det vanliga skolarbetet.

Elever sitter runt ett bord och diskuterar

Program

ProCivitas skolor erbjuder tre teoretiska högskoleförberedande gymnasieprogram. Läs mer om programmen och inriktningarna här.