×
 

Hoppa till innehållet

UNG FÖRETAGSAMHET PÅ PROCIVITAS STOCKHOLM

På ProCivitas arbetar vi med en tydlig metodik där din individuella utveckling, din kreativitet och ett entreprenöriellt förhållningssätt sätts i centrum.

Om UF-företag

Hos oss får du utveckla din kreativitet och drivkraft genom att att driva företag under din gymnasietid. Vi har en stark position på den entreprenöriella kartan och genom åren har ProCivitas-elever tagit hem över 100 guldmedaljer under de regionala tävlingar som anordnas av Ung Företagsamhet. På ProCivitas läser alla elever, oavsett program, kursen Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung Företagsamhets väl beprövade koncept, att starta och driva ett eget företag under ett skolår. Det innebär att du lär dig ta ansvar, tränar din kommunikativa förmåga, förverkligar en affärsidé och ställer ut på mässor där du tävlar mot andra företag. Vinnarna utses av jurygrupper från näringslivet.

ProCivitas är Sveriges mest framgångsrika UF-skola, med fler SM-guld, EM-silver och fler finalplatser än samtliga övriga gymnasieskolor i Sverige tillsammans. ProCivitas elever deltar också framgångsrikt i Venture Cup, E-Max och andra nationella arrangemang. Listan över vinnande företag genom åren kan göras lång, men det viktigaste är varje elevs personliga utveckling som blir resultatet när nyvunna kunskaper omsätts i praktiken.

Tre elever sitter runt ett bord med sina datorer

HUR ÄR DET ATT DRIVA UF-FÖRETAG?

RAWSTRAW UF-FÖRETAGET SOM BLEV ETT FRAMGÅNGSRIKT AB!

Elise Lindow och Josephine Daly Tempelaar tog examen från ProCivitas Malmö 2019. I dag driver de det framgångsrika företaget Rawstraw som de startade som ett UF företag. För ett tag sedan pitchade Elise & Josephine i New York inför amerikanska investerare, de hittade inte helt rätt match där men tar med sig många kontakter, ny energi och spännande framtidsplaner inför 2023.

Berätta om hur företaget startade!
Idén bakom Rawstraw formades 2018, vi gick vårt tredje år på gymnasiet och skulle starta ett UF företag. Vi har båda jobbat extra inom bar och restaurang verksamhet och hade själva sett hur mycket engångsartiklar av plast, som används och förbrukas dagligen – inte minst sugrör. Det var så vi kom på idén, vi skulle göra miljövänliga engångssugrör som inte hade samma dåliga egenskaper som papperssugrör.

Har ni några tips till andra elever som vill satsa på sitt UF-företag?
Våga, våga, våga! UF är en fantastisk möjlighet att få testa driva företag på ett sätt som är väldigt verklighetsförankrat. Steget mellan UF och AB (eller någon annan företagsform) kan därför kännas längre än vad det verkligen är.

Personporträtt, Rawstraws grundare

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

  • Mentorsprogrammet

    ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

    Lärare sitter på huk mellan två elever i ett klassrum
  • Alumninätverk

    Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

    Ett gäng alumner är ute på en promenad i stadsmiljö

Ta reda på mer

Vill du veta mer om ProCivitas?