Amie sitter vid ett bord med sin dator och studerar

Från ProCivitas till Försvarshögskolan

Amie tog studenten från Ekonomiprogrammet på ProCivitas Stockholm 2022. Idag läser hon Statsvetenskap vid Försvarshögskolan och i framtiden vill Amie jobba på Myndigheten för psykologiskt försvar.

Amie har alltid varit intresserad av samhället i stort men det var först på ProCivitas Stockholm som intresset blev mer konkret.
– Jag läste en kurs i internationella relationer (med världens bästa lärare Frida) som vidgade mitt intresse ännu mer och väckte ett nytt intresse för krig, konflikter, och dess påverkan på samhällen i en global kontext.

Det var just kursen i internationella relationer som gjorde att Amie idag läser Statsvetenskap och Internationella relationer på Försvarshögskolan.
– Efter studenten visste jag att det var internationella relationer och statsvetenskap jag ville studera och valde därför att sätta ihop en kandidatexamen med dessa två ämnen.

Fantastiska lärare och klasskamrater

Förutom kursen i internationella relationer tar Amie med sig mycket från sin tid på ProCivitas Stockholm.
– Min tid på ProCivitas var minnesvärd och mycket av det var på grund av våra fantastiska lärare och mina klasskamrater. Stämningen på skolan var trygg och välkomnande, mycket på grund av lärarna som ständigt var närvarande och öppna för konversationer.

Även den sista studenttiden kommer Amie ihåg extra väl.
– Det var en känslomässigt blandad tid där jag var glad över att äntligen bli färdig med gymnasiet och på ett vis kunna testa mina vingar någon annan stans, samtidigt som det var ledsamt att lämna skolan som varit en trygghet för mig. Det var så fint att reflektera tillbaka på gymnasietiden och hur mycket jag vuxit från det första uppropet den 19 augusti 2019 fram till studenten.

Siktar mot en myndighet

I framtiden vill Amie jobba på en myndighet och använda sin utbildning till något gott, men också få möjligheten att arbeta med något som intresserar och utvecklar henne.
– Som person är jag väldigt analytisk och ser mig därför i en sådan roll i framtiden. Om jag får önska hade jag gärna arbetat som riskanalytiker eller underrättelseanalytiker på en myndighet. Myndigheten för psykologiskt försvar eller Försvarets radioanstalt är två myndigheter jag intresserat mig extra för eftersom deras arbete idag blivit väldigt relevant samtidigt som de arbetar med frågor som intresserar mig.

Nyheter

  • Vi har startat podd!

    Kurator Jasminé på ProCivitas Stockholm har startat podd om psykisk hälsa. Podden en del av projektet Podcast For a Better Day, ett samarbete mellan Tim Bergling Foundation och Ångestpodden.

    • Nyheter
    Kurator Jasminé och eleverna som är med i podden.
Se alla nyheter