Personporträtt på ProCivitas lärare Frida Wretlind Ekberger

Möt vår lärare Frida

Vår lärare Frida brinner verkligen för sina elever och att få utbilda. Hon beskriver de fina relationerna och stämningen på skolan som något utöver det vanliga. Hon menar att detta är några av nycklarna till att lära sig nya saker.

Varför är du lärare?

De främsta anledningarna till att jag är lärare är att få undervisa, att lära känna och lära av alla kloka elever och att få ha vetgiriga och engagerade
kollegor.

Vad är viktigt för dig som lärare?

Att eleverna på vår skola mår bra, är trygga och trivs. Då tror jag också att det blir roligt att lära sig nya saker! Jag undervisar bland annat i samhällskunskap och därför tycker jag förstås att det är viktigt att lära sig mycket om hur vårt samhälle fungerar.
Några av de frågor vi jobbar med är: vad som är viktigt i en demokrati, vilka hot vårt samhälle står inför, hur man genomskådar falska nyheter och vilken roll ekonomi egentligen spelar i samhället. Samhällskunskap rymmer ju nästan allt!

Hur är det att jobba på ProCivitas?

Den fina stämningen är det första jag tänker på. Den finns bland oss lärare, mellan lärarna och eleverna och även mellan eleverna. Jag skulle beskriva den som peppande och positiv och fylld av höga förväntningar! Alla som jobbar på skolan bryr sig verkligen om eleverna och jobbar hårt för att de ska trivas och lära sig mycket.

Vad är ditt bästa minne från din tid på ProCivitas?

I vardagen är det nog att möta alla elever i klassrummet. Även om jag är trött när jag går in i klassrummet så kommer jag alltid ut med mer energi, det är härligt! Av de lite mer särskilda händelserna är det nog alla fina resor jag har gjort med våra elever, både resorna som vi gör i årskurs 2 men också resorna vi har gjort inom ramen för vårt Erasmusprojekt. Tillsammans med eleverna har jag besökt Barcelona, Berlin, Rhodos och Vigo!

Varför tycker du att man som elev ska välja ProCivitas?

Hos oss får du möjlighet att, utifrån dina egna förutsättningar, utvecklas till ditt bästa jag. ProCivitas är en skola med både hjärta och hjärna. En skola där kunskap premieras men också där det är viktigt att alla trivs och känner sig trygga. Därför är jag övertygad om att dina tre år på ProCivitas kommer att bli några av de bästa i ditt liv!

Nyheter

  • Vi har startat podd!

    Kurator Jasminé på ProCivitas Stockholm har startat podd om psykisk hälsa. Podden en del av projektet Podcast For a Better Day, ett samarbete mellan Tim Bergling Foundation och Ångestpodden.

    • Nyheter
    Kurator Jasminé och eleverna som är med i podden.
Se alla nyheter