×
 

Hoppa till innehållet

Mentors­programmet

Genom ProCivitas mentorsprogram erbjuds du en unik möjlighet att få en inblick i arbetslivet.

MENTORS­­PROGRAMMET PÅ PROCIVITAS STOCKHOLM KARLBERG

Under ditt sista läsår på ProCivitas Karlberg erbjuds du möjlighet att delta i skolans mentorsprogram. Utifrån intressen, drivkrafter och tankar om framtiden matchas du med en egen mentor från arbetslivet. Mentor och adept träffas regelbundet under läsåret, både på gemensamma träffar anordnade av skolan och på egen hand. Genom mentorsprogrammet får du som adept nya perspektiv, en inblick i en bransch eller yrke, en möjlighet att börja bygga ditt kontaktnät och utveckla din sociala kompetens.

Programmet startar med en gemensam kickoffmiddag för alla deltagare där du som adept får träffa din mentor för första gången. Under programmets gång bjuder skolan in till flera träffar där du både har möjlighet till samtal med din mentor samt får ny inspiration och kunskap genom inbjudna gästföreläsare och workshops. Det finns även stor möjlighet att nätverka och träffa övriga adepter och mentorer som deltar i programmet. Vi avslutar programmet med en festlig middag tillsammans. 

 

Elev och lärare diskuterar i ett klassrum
 • Min mentor var läkare, som jag drömmer om att bli

  Celina Naturvetenskapsprogrammet

Mentorskap för framtiden

Under träffarna på mentorsprogrammet får du träna på att ha en professionell relation samtidigt som du får ett extra bollplank för dina tankar kring studier, arbete och det vuxenliv som väntar efter studenten. Alla adepter sätter sina egna mål i programmet men det gemensamma målet för alla deltagare är att skapa en tydligare framtidsbild.

Elever i ett klassrum och en lärare i förgrunden

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

 • Ung företagsamhet

  På ProCivitas läser alla elever Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung företagsamhets väl beprövade koncept.

  Elever läser en bok
 • Alumninätverk

  Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

  Tre elever sitter runt ett bord och pratar

Ta reda på mer

Vill du veta mer om ProCivitas?