×
 

Hoppa till innehållet

PROCIVITASANDAN

Elever som väljer att gå på ProCivitas brukar säga att de känner sig trygga med varandra. Det är vad vi kallar ProCivitasandan!

Det här är ProCivitasandan

Hos oss på ProCivitas pratar vi ofta om den sköna ProCivitasandan. Vi är stolta över den och vi känner oss trygga med den! Vi är helt enkelt riktigt glada att den finns! Vill du hänga på en skola där man verkligen bryr sig om varandra? I så fall tror vi att vår fina lilla skola kan vara rätt val för dig.

Tycker du också att relationen mellan lärare och elever är viktig? Då tror du som vi, att relationer förgyller tillvaron och är positiv för hela studiesituationen.

Elever som väljer att gå på ProCivitas brukar säga att de känner sig trygga med varandra. I våra korridorer möts alla våra elever och här kan man vara sig själv. Ofta berättar våra ungdomar för oss om den fina gemenskap som finns på skolan. Det gör oss i personalen stolta och glada.

Elever som studerar hos oss brukar vara extra glada över den fina relation som finns mellan lärare och elever. Knacka på i din lärares arbetsrum och ställ en fråga om en krånglig ekvation. Eller bara ta en kaffe och prata om livet! Den lilla skolans styrka är att vi lär känna våra elever på riktigt. Vi vet inte bara vad du heter, vi vet också vad du gillar och inte gillar, vem din bästa kompis är och vad du helst gör på fritiden. För oss lärare är relationen till våra elever guld värd!

Procivitasandan är en del av vår identitet. Vi är stolta över den och det tror vi att du som kommer hem till oss, också kommer att vara!

P.S Det ryktas att mjukisbyxor är förbjudet hos oss. Dont worry! Det är helt ok att ha mjukiskläder hos oss. D.S.

Engagemang och kompetens

Lärarna som undervisar på ProCivitas har hög kompetens och behörighet. De brinner för sitt yrke, vilket avspeglas i den kreativa och öppna atmosfär som finns på skolan. Det finns ett stort engagemang bland lärarna för att arbeta med olika pedagogiska metoder som kan kopplas till den senaste forskningen – för att eleven ska kunna nå sina mål. IT-teknik har varit självklart i många år och exempel på detta är Google Classroom, Schoolsoft och DigiExam.

Varje år genomförs utvärderingar av hela skolans verksamhet där elevernas åsikter om framförallt undervisningen tas in. Detta är en bra metod för att kvalitetssäkra utbildningen, ta vara på elevernas engagemang och ett sätt att hela tiden fundera över om det är något som kan förbättras!

P.S. Vill du följa oss redan nu i allt spännande som händer? Följ oss gärna på Instagram.

Öppet hus

På ProCivitas ställer vi höga krav på våra elever och vår verksamhet. Våra lärare är experter på att möta och utmana studiemotiverade elever så att de når sin fulla potential. Hos oss präglas kulturen av engagemang, gemenskap och entreprenörskap.