×
 

Hoppa till innehållet

ProCivitas Gymnasium i Växjö

På ProCivitas Växjö vill vi se till att du får det bästa. Vi tror att receptet för framgång bygger på hårt arbete, att möta andra som du själv vill bli bemött och att våga drömma stort. Därför jobbar vi efter devisen Work hard, Be nice and Dream big och med de orden som ständig påminnelse lovar vi dig att du kommer nå långt.

ProCivitas Gymnasium Växjö

På ProCivitas Gymnasium i Växjö studerar du tillsammans med andra studiemotiverade elever i en miljö som präglas av nyfikenhet, kreativitet och nytänkande. På ProCivitas går alla typer av elever, men en sak har de gemensamt – viljan att utvecklas.Hos oss råder bra sammanhållning och kamratskap. Det finns en unik skolanda och det är lätt att göra sin röst hörd.

Hos oss på ProCivitas Växjö pratar vi ofta om den sköna ProCivitasandan. Våra elever brukar berätta om den fina gemenskap som finns på skolan och att de känner sig trygga med varandra. Det gör oss i personalen både stolta och glada. Vill du gå på en skola där man verkligen bryr sig om varandra? Tycker du dessutom att relationen mellan lärare och elever är viktig? Då tror du som vi, att relationer förgyller tillvaron och är positivt för hela studietiden.

Den lilla skolans styrka är att vi lär känna våra elever på riktigt. Vi vet inte bara vad du heter, vi vet också vad du gillar och inte gillar, vem din bästa kompis är och vad du helst gör på fritiden. För oss lärare är relationen till våra elever guld värd!

Elever umgås i skolmiljö

Restaurang ProCivitas

På ProCivitas Växjö serverar vi mat i toppklass i en härlig atmosfär. All mat lagas på plats i skolan av köksmästare Johan och hans team med alla dofter intakta och med minimal varmhållning. Som elev på ProCivitas Växjö har du stort inflytande över maten och köket är alltid öppet för synpunkter och förslag på nya maträtter.

Restaurangen erbjuder en härlig blandning av av klassiska rätter som alla känner till, kombinerat med nya, spännande recept. Varje dag serveras olika lunchalternativ inklusive en vegetarisk rätt och en stor salladsbuffé med 7-8 olika sallader, kolsyrat vatten, mjölk, bröd och smör. All mat lagas från grunden och är gjord med kärlek. Förutom lunch serveras även kostnadsfri frukost varje dag i form av bröd, pålägg, kaffe, te och frukt.

All personal som jobbar i restuarangen

ProCivitas förbereder dig inför framtiden

 • Alumninätverk

  Bland ProCivitas drygt 9000 alumner finns företagsledare, ingenjörer, arkitekter, designers och en mängd andra yrkesgrupper. Är du nyfiken på ProCivitas alumner – Se vår wall of fame!

  Elever och lärare pratar med varandra
 • Ung företagsamhet

  På ProCivitas läser alla elever Entreprenörskap, vilket ger dig som elev möjligheten att på riktigt starta ett eget företag. Vi använder oss av Ung företagsamhets väl beprövade koncept.

  Två elever i ett klassrum
 • Mentorsprogrammet

  ProCivitas mentorsprogram erbjuds en inblick i arbetslivet. Våra mentorer kommer från en rad olika branscher och företag. Mentorsprogrammet syftar till personlig och professionell utveckling.

  Elev och lärare pratar med varandra i ett klassrum

Rektor har ordet

Nyckeln till framgång är en bra utbildning. Därför är vi stolta över att så många ProCivitas-elever lyckas så bra både i yrkeslivet och med sina universitetsstudier.

ProCivitas vision är att vi ska vara Sveriges bästa gymnasieskola och att vi ska ge våra elever förutsättningar att lyckas i sina vidare studier och i arbetslivet. Vi vill att varje elev som kommer till oss ska få en guldbiljett till framtiden. Tillsammans laddar vi biljetten med kunskaper, färdigheter och drivkrafter som ska ta dem till sina drömmars mål.

I vår strävan mot att nå visionen att vara Sveriges bästa gymnasieskola vill vi att alla elever ska få känna sig som vinnare. Att känna sig som en vinnare på ProCivitas är en känsla eller ett sinnestillstånd där en elev, oberoende av sin bakgrund och sina förutsättningar, ges möjlighet att utveckla sin självkänsla, sin kunskap, sina förmågor och sin inre drivkraft för att vara väl förberedd för framtiden.

Varmt välkommen till vår fantastiska skola!

Johan Kåberg rektor, ProCivitas Växjö

Personporträtt

ERASMUS+

ProCivitas Växjö är en del av Erasmus+ som är ett samarbetsprojekt mellan olika skolor runt om i Europa. Våra elever har bland annat besökt universitet, företag och organisationer i Italien, Kroatien och Bulgarien.

Elevkåren

En bra skola är så mycket mer än det som sker under lektionerna. På ProCivitas vill vi ge möjlighet till såväl nytta som nöje under skoltiden. Förutom att skolan under året står som värd för flera aktiviteter, temadagar, studiebesök med mera, skapar vi förutsättningar för elevernas eget driv och engagemang.

Våra aktiva elevkårer organiserar trivselarrangemang och temadagar, och du kan till och med starta egna föreningar. Gör din studietid rolig och meningsfull – gå med i fotbollslaget, schackklubben eller vetenskapsföreningen. Följ oss på sociala medier för att se våra spännande evenemang och aktiviteter bortom det vanliga skolarbetet.

Elever och lärare i ett klassrum

Program

ProCivitas skolor erbjuder tre teoretiska högskoleförberedande gymnasieprogram. Läs mer om programmen och inriktningarna här.