×
 

Hoppa till innehållet
Personporträtt

WILLIAM BERÄTTAR OM PROCIVITAS KARLBERG

William läser Naturvetenskapsprogrammet i årskurs 3

Vad fick dig att byta till ProCivitas Karlberg i årskurs 1?

Jag gick till en början på ett annat gymnasium där jag inte trivdes på grund av att det inte fanns någon tydlig struktur i lektionerna och på grund av att det var en dålig samverkan mellan lärarna. När jag hörde att ProCivitas Karlberg var en mindre skola och att de erbjuder allt kursinnehåll i fysiska böcker bestämde jag mig för att byta, och det är ett val jag inte ångrar.

Hur är det att gå på skolan?

Jag trivs väldigt bra på ProCivitas Karlberg. Det finns en tydlig struktur i alla ämnen, och det känns som att lärarna är engagerade i att man som elev ska prestera så bra som möjligt. Dessutom är maten betydligt bättre här än på de andra skolor jag gått på och därför brukar jag se fram emot lunchen.

Vad intresserar dig med naturvetenskapsprogrammet?

Jag sökte Naturvetenskapsprogrammet eftersom det är en bred linje på grund av att jag till en början inte visste vad jag skulle vilja vidareutbilda mig till. Det intressanta är just därför att man studerar flera olika ämnen såsom religion, biologi, historia, fysik, samhällskunskap etc och att det därmed inte har varit svårt för mig att byta karriärmål eftersom programmet täcker det mesta.

Vilken är din favoritkurs och varför?

Just nu är det religion eftersom det känns som att jag lär mig mycket nytt.

Berätta om ditt gymnasiearbete!

Det var min arbetspartner Nelly som kom på idén att skriva om Dark Stars och det var hon som informerade mig om Forsknings-SM som vi nu deltar i. På grund av att Dark Stars är ett ämne som det inte finns mycket kunskap kring blev det rätt utmanande att skriva om eftersom inget har hunnit sammanfattats på ett mer lättförståeligt sätt och det tog därför tid för oss att komma igång. När vi väl var klara och skickade in arbetet trodde jag ärligt talat inte att vi skulle ta oss till semifinal vilket överraskade mig, och speciellt när vi sen hamnade i finalen av Unga forskare. Men det har varit väldigt kul, och speciellt att prata med experter och professorer kring vårt arbete

Vad siktar du på att göra efter dina studier på ProCivitas Karlberg?

Direkt efter jag tar studenten verkar det som att jag ska göra lumpen som radiolänksoldat. Året efter tänker jag studera på läkarprogrammet och vidareutbilda mig till ortoped.