Programledare som annonserar vinnare samt en inklippt bild på vinnarna

Foto från prisutdelningen 11 maj när TÅJS UF presenterades som vinnare av Årets tjänst. Bildkälla: Ung Företagsamhet på Flikr, fotograf: Herman Frängsmyr.

DUBBLA VINSTER UNDER SM I UNG FÖRETAGSAMHET

Den 11 maj gick Svenska Mästerskapen i Ung Företagsamhet av stapeln. I år tävlade över 200 företag och 744 UF-företagare i 16 olika kategorier. Två UF-företag från ProCivitas Malmö kammade hem välförtjänta förstaplatser i två olika kategorier.

Årets tjänst: TÅJS UF

Priset för Årets tjänst delas ut till ett företag som säljer en tjänst som skapat lönsamhet, är ekonomiskt hållbart och som förstår kopplingen mellan prissättning, tjänst och marknad. 

Årets tjänst gick till TÅJS UF med motiveringen: 
“Vinnaren av Årets tjänst har på ett kreativt och entreprenöriellt sätt tagit sig an en aktuell utmaning med ett cirkulärt tänk. Genom en stor skopa glädje och engagemang har företaget hittat en smal nisch där det finns ett behov. Genom ett lekfullt bemötande ger de kunderna barnasinnet tillbaka.”

TÅJS UF tar tillvara på alla de leksaker som finns, men som kanske inte längre används, för att ge dem ett andra liv – antingen i ett nytt hem eller genom att skänkas till välgörenhet. Företaget drivs av eleverna Akari Okada, August Karlen, August Vigild-Nilsson, Gustaf Wemlert och Ruben Levison som går på ProCivitas Malmö. 

Årets ekologiskt hållbara UF-företag: Basta UF

Årets ekologiskt hållbara företag delas ut till ett företag vars affärsidé bidrar till ett mer miljömässigt hållbart samhälle och som har valt lösningar som tar hänsyn till och minimerar verksamhetens påverkan på miljön. 

Årets ekologiskt hållbara UF-företag gick till Basta UF med motiveringen: 
“Med en ny tappning på en redan älskad produkt som presenteras med ett stort engagemang och på ett entreprenöriellt sätt har företaget visat på ett skalbart och konkurrenskraftigt ekologiskt hållbart tänk som genomsyrar hela verksamheten. Det var inget lätt beslut men nu har juryn bestämt sig och där med BASTA!”

Basta UF tillverkar klimatsmart pasta av mjöl som är gjort av brödsvinn från livsmedelsindustrin. Företaget drivs av eleverna Axel Henderup, Hugo Stendahl, Jonathan Schott, Emil Wallen och Felix Eriksson från ProCivitas Malmö. 

Besök Basta UF på Instagram

Fler nyheter

Se alla nyheter