Personporträtt

HANNAH MARTINELLE BERÄTTAR OM SIN TID PÅ PROCIVITAS

Hannah Martinelle har just påbörjat sista läsåret på ProCivitas Växjö. Hannah kände att ProCivitas hade allt vad hon önskade och är nöjd efter snart sina tre år.

– Jag kände mig verkligen välkommen på skolan direkt. Den hade den där glada och familjära stämningen som jag ville komma åt. Eleverna har en väldigt bra sammanhållning, kanske klassresorna varje läsår har bidragit till det på ett effektivt sätt, säger hon.

Vad är det bästa med skolan skulle du säga?


– Lärarna! De är för det första väldigt kunniga, alltid glada och oerhört hjälpsamma. De planerar provschemat på ett sätt så att man hinner med allt. Någon gång när det inte har varit så, har vi sagt till och då har lärarna varit lyhörda och flyttat fram någon uppgift lite så det har fungerat bättre för oss elever. De är aldrig sura och tycker att vi är jobbiga, bara
flexibla och vill oss väl, det är helt underbart, säger Hannah.

Hon har redan klart för sig att hon vill plugga juridik i Lund efter gymnasiet, men samtidigt vill hon inte släppa företagandet, som hon har kommit i kontakt med via UF på skolan.
– Vi startade Woodstone design som säljer grytunderlägg i ek och granit, där granitplattan är löstagbar och kan värmas upp eller frysas för att kunna värma eller kyla något i 45 minuter. Vi kom tvåa i SM i Ung Företagsamhet med företaget och det kändes naturligtvis väldigt inspirerande, säger hon.

Fler nyheter

Se alla nyheter