Personporträtt, Love Kalms

LOVE KALMS – KANDIDATPROGRAMMET I INTERNATIONAL BUSINESS

Love Kalms är en av ProCivitas alumner, han tog examen från ProCivitas Stockholm 2020. I intervjun berättar han om vad han gör idag, om ProCivitas och hur det är att flytta till Lund och studera kandidatprogrammet i International Business.

Berätta kort om ditt yrke, vägen dit och vad som påverkat ditt yrkesval!


-Jag studerar fjärde terminen på kandidatprogrammet i International Business vid ekonomihögskolan på Lunds universitet. Direkt efter studenten valde jag att fortsätta med mina studier på universitetsnivå – då var Lund en väldigt lockande plats att flytta till. De allra flesta som bor här är studenter och det är en väldigt studentvänlig miljö, något som gör det enkelt att flytta hit, även om man inte känner någon annan som bor här. 

Hur har dina studier/din utbildning vid ProCivitas påverkat dig i ditt val av yrke?


-På ProCivitas läste jag Ekonomiprogrammet, det inspirerade mig att fortsätta studera international business, men framförallt så upplevde jag mina tre år på ProCivitas som en väldigt studieinspirerande miljö. ProCivitas lärde mig mer om att uppskatta tiden i skolan som en resa, snarare än att fokusera på det slutgiltiga målet som var studenten, för mig var detta en väldigt viktig insikt. 

Vad minns du särskilt från din studietid på ProCivitas?


-Det finns väldigt många bra minnen från ProCivitas, näst intill alla involverar lärarna. De gav personlig support och ville alltid att man som elev skulle lyckas. Självklart ska jag inte glömma klassresan till Barcelona under andra året!

Berätta om en framgång du är extra stolt över!


-Att berätta om sina framgångar utan att låta självgod kan vara lite svårt, men i höst ska jag studerar en utbytestermin vid Babson College i Boston, USA. I Corona-pandemins fotspår var det väldigt många sökande till universitets utbytesprogram, men jag antar att jag lyckades sticka ut på ett bra sätt!

Fler nyheter

Se alla nyheter